Milli Eğitim'de tartışma yaratan atama Meclis'e taşındı

Milli Eğitim'de tartışma yaratan atama Meclis'e taşındı
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "6 yaşındaki çocukla evlenilebileceği" çıkışıyla tepkilere neden olan Nurettin Yıldız'ı savunan Cemal Yılmaz’ın Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü atanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde, "Kadınlar erkeklerinden dayak yediği için şükretsin" ve "6 yaşındaki çocukla evlenilebilir" çıkışlarıyla büyük tepkilere neden olan Nurettin Yıldız'ın kitaplarını öğrencilere dağıttıran, Cemal Yılmaz’ın, milli eğitim müdür olarak atanması Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplaması üzere verdiği soru önergesinde, "Kamuoyunun beklentisi tarikatları koruma ve kollamayı görev bilen Cemal Yılmaz hakkında gerekli idari işlemlerin başlatılması iken Yılmaz’ın Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı ortaya çıkmıştır. Yapılan bu atama pedofili savunucuları ve kadın düşmanlarının destekçilerinin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde korunup kollandığının da açık bir ifadesidir" ifadelerine yer verdi.

"FETÖ’nün dini kullanarak toplumun her alanına nüfus ettikten sonra yarattığı tahribat düşünüldüğünde Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının dini cemaatlerin çağdışı görüşlerini fütursuzca savunma cesareti bulmaları ve hiçbir yaptırımla karşılaşmamaları iktidarın 15 Temmuz’dan hiçbir ders almadığının da bir göstergesidir" diyen Şeker, Tarikat ve cemaatlerin bürokratlar ve siyasilerce korunup kollanmasının yeni bir 15 Temmuz yaşanmasına neden olacağını savundu.

Şeker, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde şu sorulara cevap istedi:

"- Cemal Yılmaz hakkında, kadınlar ve kız çocuklarına yönelik kin ve nefret içeren ifadeler kullanan bir tarikat liderini sosyal medya üzerinden alenen savunan açıklamaları sebebiyle yürütülmüş ya da yürütülmekte olan herhangi bir idari işlem var mıdır?

- Cemal Yılmaz’ın Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanması pedofili savunucuları ve kadın düşmanlarının destekçilerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açık bir şekilde koruma altına alındığı anlamına mı gelmektedir?

- 6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenilebileceğini söyleyen bir tarikat liderinin görüşlerini savunan bir kişinin kız çocuklarımız ile doğrudan bağlantılı bir göreve getirilmesinin yaratacağı tehlikenin farkında mısınız?

- Cemal Yılmaz’ın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde Küçükçekmece’de Nurettin Yıldız'ın Arş'ın Gölgesindeki Genç ve Hayat Rehberi Sohbetleri adlı kitaplarını okullarda dağıttırdığı iddiaları üzerine Bakanlığınız tarafından herhangi bir inceleme ya da soruşturma gerçekleştirilmiş midir?

- Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan bürokratlar tarikat liderlerinin kitaplarını okullarda istedikleri gibi dağıtabilmekte midir?

- FETÖ’nün dini kullanarak toplumun her alanına nüfus ettikten sonra yarattığı tahribat düşünüldüğünde Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının dini cemaatlerin çağdışı görüşlerini fütursuzca savunma cesareti bulmaları ve hiçbir yaptırımla karşılaşmamaları FETÖ’den boşalan kadroların başka cemaatlerce doldurulmasını iktidarın teşvik ettiği anlamına mı gelmektedir?

- Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik sapkın, düşmanca ve çağdışı söylemlerde bulunanlar ile bu söylemleri savunan kişilerin korunup kollanması ve atamalar ile ödüllendirilmesini devleti yönetme ciddiyeti ile bağdaştırabiliyor musunuz?"

İlgili Haberler