Milli futbolcu ölümden döndü

Milli futbolcu ölümden döndü
UEFA Regions Cup final maçında rakibinin dirseğiyle başına darbe alarak yere yağılan amatör milli futbolcu Mert Arslanalp, gözünü hastanede açtı.

Moldova'da düzenlenen UEFA Regions Cup turnuvasında geçen hafta İsviçre'nin Cenevre takımıyla oynanan final maçında rakibinin dirseğiyle başına darbe alarak yere yağılan İstanbul Bölge Karması oyuncusu Mert Arslanalp, ölümden döndü.

Baygın halde hastaneye kaldırılarak ameliyata alınan ve başına 50 dikiş atılan 22 yaşındaki amatör milli oyuncunun, hayati tehlikeyi atlattığı ve birkaç güne kadar Türkiye'ye getirileceği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, UEFA Regions Cup'ta Türkiye'yi temsil eden İstanbul Bölge Karması futbol takımı, ilk maçında Kuzey İrlanda temsilcisini 2-0 yenerken, ikinci karşılaşmasında ev sahibi Moldova temsilcisi ile 0-0 berabere kaldı ve finalde İsviçre'nin Cenevre takımının rakibi oldu.

5838210a0f25442bfc4a265c.jpg

Finalde rakibini 1-0 ile geçen Türk ekibi şampiyon olurken, golün asistini yapan Mert Arslanalp, karşılaşmanın 84. dakikasında rakibiyle girdiği hava topu mücadelesinde başına aldığı dirsek darbesiyle yere yığıldı.

Sahada yapılan ilk müdahalenin ardından baygın halde özel bir hastaneye kaldırılan ve yapılan muayenesinde kafatasında 3,5 santimetrelik çökme ve kırık olduğu belirlenen Mert Arslanalp, acil olarak ameliyata alındı.

Yaklaşık 5,5 saat süren operasyonun ardından başına 50 dikiş atılan Arslanalp, yoğun bakım servisinde gördüğü tedaviden sonra hayati tehlikeyi atlattı. Arslanalp'in, yapılacak son kontrollerinin ardından birkaç gün içinde Türkiye'ye dönmesine izin verileceği bildirildi.