Milliyet yazarı Bahçeli'ye o sözlerini hatırlattı

Milliyet yazarı Bahçeli'ye o sözlerini hatırlattı
Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, bugünkü köşe yazısında AKP'nin başkanlık yasa tasarısını makul bulduğunu açıklayan Bahçeli'ye eski sözlerini hatırlattı.

Usta gazeteci Melih Aşık Milliyet gazetesinde bugün yayınlanan "Uyanma biçimi!" başlıklı yazısında Bahçeli'nin başkanlık sistemi hakkında bir zamanlar söylediği, "Rejim ve sistem değişikliği teklifi Türkiye Cumhuriyeti’ne sivil mahiyetli bir darbe olup aynı zamanda ilk Meclis’i yok etme teşebbüsüdür.” sözlerini hatırlattı.

İşte Melih Aşık'ın "Uyanma biçimi" başlıklı o yazısı:

Makul muhalif!

AKP’nin sunduğu “Partili Cumhurbaşkanlığı”nı öngören anayasa değişikliği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “makul” dedi. Oysa bu sistem için neler neler demişti..

Örneğin 9 Mayıs 2012 günü yaptığı konuşmada şöyle demişti.

“Halihazırda başkanlık sistemi hakkında MHP’nin yaklaşımları net olup Türkiye’nin bugünkü siyasi ve sosyal ortamı içinde hayata geçirilmesi asla uygun değildir. Bilinmelidir ki Başbakan Erdoğan’ın başkanlık sistemine istekli olması Türkiye Cumhuriyeti’nin feshedilmesine ve milletimizin ayrıştırılmasına dönük sinsice döşenmiş tuzaklarla doludur. Bu itibarla MHP başkanlık sistemine karşı duracak, karşı gelecek ve karşı çıkacaktır.”
                           
Ya geçen yıl, 23 Nisan Meclis kürsüsünden söylediği:

“... Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine bina edildiği parlamenter sistemi kötüleyenler ilk Meclisi özde hazmedemeyenlerdir. Rejim ve sistem değişikliği teklifi Türkiye Cumhuriyeti’ne sivil mahiyetli bir darbe olup aynı zamanda ilk Meclis’i yok etme teşebbüsüdür.”

Bahçeli şimdi “makul” diyor... Bu arada CHP’den ses seda çıkmıyor. Anlaşılan onlar da biraz makul buluyor!