Milyonlarca kişiyi yıkan gelişme 'Emeklilik yaşı yükseliyor'

Milyonlarca kişiyi yıkan gelişme 'Emeklilik yaşı yükseliyor'
Yaşam kalitesinin artması ve doğum oranlarında yaşanan düşüş nedeniyle emeklilik yaşına düzenleme getirilmesi planlanıyor.

Uzmanlar tarafından İngiltere’de yapılan araştırma ile azalan doğum oranları ve yaşam kalitesi ve sürelerinde yaşanan artışın emekli maaşları üzerindeki etkisi incelendi. Araştırma sonucuna göre yakın gelecekte emeklilik yaşının 71'e yükselmesi gerekecek.

İngiltere'de 66 olan emeklilik yaşının 2026-2028 yılları arasında da 67 yaşa çıkarılmasını planlanıyor. Araştırma yer alan bilgilere göre bu artışın yeterli olmayacağı ve emeklilik yaşının 71'e yükseltilmesi gerekeceği öngörülüyor.

Uzmanlar, çoğunlukla önlenebilir hastalıklar sebebiyle devlet emeklilik yaşına ulaşmadan işgücünden ayrılan çalışanların yüksek oranının, emeklilik yaşının daha da artırılması gerektiğini belirtiyor.

TÜRKİYE’DE KADEMELİ OLARAK YÜKSELECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Ali Tezel, daha önce sosyal medya hesabından hükümetin Orta Vadeli Programı’na (OVP) ilişkin yaptığı değerlendirme ile Türkiye’de emeklilik yaşının kademeli olarak 65 ve 70’e çıkarılacağını açıklamıştı.

Tezel, yeni emeklilik yaşına ilişkin şu ifadelere yer vermişti;

"Beş yıllık plan ile 9.9.1999 sonrasında işe girenler için emeklilik kademeli olarak 65 veya 70 olacak aylık bağlama oranları da %25’e kadar düşürülecek."

445.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.