Milyonlarca öğrenci için karar çıkacak. Kabine bugün toplanıyor

Milyonlarca öğrenci için karar çıkacak. Kabine bugün toplanıyor
Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda yüz yüze eğitim ve korona virüste patlayan vaka sayısı var.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi uzun bir aranın ardından bugün toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye’de gerçekleştirilecek toplantının saat 15:30’da başlaması planlanıyor.

Toplantının gündeminde Türkiye''nin kıyılarında yaşanan orman yangınları, Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketleri ile okullarda yüz yüze eğitimin açıklanan tarihte başlayıp başlamayacağı olacak.

Kabine Toplantısı''na Ziya Selçuk''un yerine göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ilk kez katılacak.

Toplantıda Koronavirüs normalleşme sürecinde artan vaka sayıları da değerlendirilecek. İl il vaka sayıları, hastanelerdeki son durum, yoğun bakım doluluk oranı, aşılanmadaki son durum hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca detaylı bir sunum yapacak. Bakan Koca, ayrıca Bilim Kurulu''nun gerçekleştirdiği son toplantısındaki önerilerini sıralayacak.

Sabah gazetesinin haberine göre, ayrıca aşı zorunluluğunun getirilip getirilmeyeceği de görüşülecek.

Toplantıda bir diğer önemli konu ise aşılanma yaşının düşürülmesi olacak. Özellikle Ekim ayında yeni eğitim öğretim yılına başlayacak olan üniversite öğrencilerini etkileyecek olan kabinenin gündeminde.

İlgili Haberler