Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor 'O para iade edilecek

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor 'O para iade edilecek
Türkiye'de milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emsal bir karar çıktı.

Türkiye'de milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir karar çıktı. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından yapılan yapılan duyuruya göre, tek tapusu bulunan kişilerin emlak vergisi ödeme gerekmeyen kategori de bulunuyorsa ödemiş olduğu emlak vergileri geriye dönük olarak para iadesi alacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı neslinde her yıl düzenli olarak alınan emlak vergisi, KDK'nın yeni kararıyla birlikte emekliler, ev hanımları, işsizler, şehidin dul eşi ve yetimleri, gaziler ve engelliler için muafiyet getirilmişti.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083424.png

Bu kapsamda bu vatandaşlara yönelik olarak tek ev sahibi olmaları ve devletin verdiği maaşın dışında başka bir gelire sahip olmamaları şartıyla, sıfır oranlı emlak vergisi uygulanacak.

Türkiye genelinde brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan veya tek meskenin intifa hakkına sahip olan kişiler, Bakanlar Kurulu'nun belirlediği vergi indiriminden de yararlanabilecek.

Bu karar doğrultusunda emlak vergisi ödemeleri gerekmeyen kişilere geriye dönük 5 senelik bir para iadesi sürecini başlatacağı kaydedildi.

Başvurular Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek süre içinde yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.