Batista 3 yılda 36 milyar dolar kaybetti

Batista 3 yılda 36 milyar dolar kaybetti
Forbes listesindeki tek Brezilyalı Eike Batista 2012’de 35 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin sekizinci ismi olarak açıklandı. Yerini beğenmeyen Batista “2015’te en zengin olacağım” dedi.

2015 yılına geldik. Fakat Batista tüm servetini kaybetti. Polis evindeki saat ve cep telefonlarına bile haciz koydu. Dünya böyle bir çöküş görmedi... Bundan sadece üç yıl önce dünyanın en zengin insanların sıralamasında sekizinci sıraya kadar, 35 milyar dolar servetiyle Bill Gates ve Carlos Slim’e kafa tutan Brezilyalı Eike Batista şimdi 1 kuruşa bile muhtaç.

Lamborghini’si gitti
Manipülasyon suçlamasıyla karşı karşıya kalan ve mahkemenin haciz kararı aldığı Batista’nın Rio de Janerio’daki evine giden polisler, ünlü işadamının Lamborghini’si dahil 7 aracına, bilgisayarlarına, cep telefonlarına, saatlerine ve 32 bin 500 dolarlık nakit parasına el koydu. Hakim, toplam 544 milyon dolarlık haciz kararı verirken, Batista’nın sahip olduğu bütün parayı yurt dışına gönderdiğinden şüpheleniyor. Uzun bir süre boyunca Brezilya’nın en zengin insanı olarak bilinen Batista’nın hayat hikayesi de oldukça ilginç. Babası Brezilya’nın eski Enerji Bakanları’ndan olan Batista, üniversiteyi annesinin memleketi olan Almanya’da okudu. Burada genç yaşta kapı kapı dolaşarak sigorta poliçeleri sattı. 20’li yaşlarının başlarında Brezilya’ya döndü ve altın alım satımına başladı.
Kurduğu şirketle büyük paralar kazanan Batista, Amazon bölgesindeki yatırımlarının katkısıyla dünyanın en zengin sekizinci kişisi olmayı başardı. Tabii bu uzun sürmedi. Yönetimsel sorunların yanısıra emtia fiyatlarında yaşanan düşüş şirketlerini vurdu.