Yıllarca Eski Türkiye ile dalga geçtiler. Yeni Türkiye benzin kuyruğunda

Yıllarca Eski Türkiye ile dalga geçtiler. Yeni Türkiye benzin kuyruğunda
Motorin ve benzine zam gelmesinin ardından Türkiye’nin birçok farklı noktasından benzin istasyonlarında oluşan kuyrukların görüntüleri gelmeye devam ediyor.

Motorinin litre fiyatına 41 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 14 kuruş zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) zamların pompa fiyatına bu gece yarısından itibaren yansıyacağını duyurdu.

POMPAYA DA ZAM OLARAK YANSIYACAK

Böylece benzinde de motorinde olduğu gibi ÖTV sıfırlanmış oldu. Bundan sonra her türlü fiyat artışı pompa fiyatına zam olarak yansıyacak.

YENİ TÜRKİYE BENZİN KUYRUĞUNDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği “Eski Türkiye’de kuyruklar vardı” sözleri, dün geceden beri benzin istasyonlarında oluşan kuyruk görüntüleriyle tekrar hatırlandı.

Türkiye’de ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde vatandaşın alım gücü her geçen gün düşerken daha önce tanzim marketlerde de kuyruklar olmuştu. Benzin ve motorine zam gelmesiyle de vatandaşlar benzin istasyonlarına akın ederek kuyruklar oluşturdu.

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Dün gece zeytinyağı kuyruğu!!!”

Kıdık, eleştirisini ironik bir üslupla dile getirdi.

ERDOĞAN: ÜLKEMİZDE BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Erdoğan, Türkiye ekonomisine ilişkin olarak, "Küresel düzeyde enerji mal hizmet fiyatları fahiş oranlarda arttığı halde biz bunları kendi hizmetlerimize üçte biri, beşte biri oranında ancak yansıtarak vatandaşlarımızı koruyoruz. Amerika’nın İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzi yok benzin. Aynı şekilde Almanya’da Fransa’da kuyruklar. Yiyeceklerini bulamıyorlar. Elhamdülillah ülkemizde böyle bir şey yok" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler