Mucur’da çarpık kentleşmenin önüne geçilemiyor. İYİ Parti İlçe Başkanı duyurdu.

Mucur’da çarpık kentleşmenin önüne geçilemiyor. İYİ Parti İlçe Başkanı duyurdu.
Mucur İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Aydemir, Mucur’da çarpık kentleşme konusunu defalarca kez gündeme getirdiğini ancak ilgili mercilerden yanıt alamadığını iddia etti ve konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Ali Aydemir konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında Mucur ilçesinin birçok farklı noktasında hayata geçirilen çarpık kentleşme örneklerini ifade etti.

Ali Aydemir’in konuya ilişkin yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

MUCUR'DA ÇARPIK YAPILAŞMA NE ZAMAN BİTECEK?

Mucur'da yıllarca imar yasalarına, kat mülkiyeti yönetmeliklerine uyum sağlayamayanlar, yine çarpık yapılaşma, kural ihlalleri sürüp gitmektedir.

Defalarca dile getirmeme, internetten ve yazılı basında belirtmemize rağmen hiçbir değişiklik olmamaktadır. Fazla kat çıkılması, kusurlu ve ayıplı yapıların düzeltilmemesi, çevre düzenlemelerinin dikkate alınmaması, ruhsatsızlıklar devam etmektedir.

Mahalle aralarına yapılan apartmanların ticari alan sayıp kaldırımlara bitişik şekilde binalar yapılması, bu duruma engel olacak kurumların layıkıyla görevlerini yaptıklarına inanmıyoruz.

Mesire alanlarının, çocuk parklarının ve oto parkların yokluğu, eksikliği, yangın merdivenlerinin çoğu apartmanlara konmadığı görülmektedir.

Kırşehir- Kayseri yolu üzerinde Mucur çayır bölgesine giden yere yapılan köprünün hemen bitişiğine apartman ruhsatının verilmesi ve buraya apartman yaptırılmasını doğru ve etik bulmuyoruz. Mucur Halkı da tepki göstermektedir.

Görevlerini kötüye kullananlara, haklarında işlemler yapılıp cezalar alanlara uzun zamanlar geçtiği halde bir işlem olmaması, adaletin gecikmesi, suçlu olmasına rağmen yine görev almak için çabalayanlar artık bu heveslerinden vazgeçsinler.

Kanunları ciddiye alacak, hukuku tam uygulayacak, adaletten sapmayacak, haklılara haklarını veren bir sistemin gelmesi ve liyakatli dürüst kişilerin görevlendirilmesi önemlidir.

Yeter artık! Bu milletin yüzü gülsün. Haklarına kavuşsun, huzurlu ve mutlu olsun. Mucur'umuz, güzel şeylere layıktır.

1-20210108160958.jpg2-20210108160958.jpg3-20210108160958.jpg