Dondurucu soğukta denize girdiler

Dondurucu soğukta denize girdiler
"Mart ayı baktırır kazma kürek yaktırır" atasözünü kulak ardı edenler kışın ortasında denize girdi. Muğla'da bir kişi yağmurlu havada, İstanbul'da da bir grup kar yağışında denize girerek yüzdü.

Muğla Ortaca''nın Kargıcak Koyu''nda sağanak şeklinde yağan yağmura aldırış etmeyen bir kişi buz gibi denize girerek yüzdü. Yüzen kişiyi görenler "Biz burada montlarımızla dolaşırken,  yüzen kişiyi görünce üşümeye başladık. İnşallah hasta olmaz" yorumunu yaptı.

Hava sıcaklığının eksi seviyeye ulaştığı İstanbul''da soğuğa aldırış etmeyen, ''Sarayburnu Fatihleri'' adlı grup, Üsküdar Salacak Sahili''nden denize atladı. Kar yağışına aldırış etmeyen grup üyeleri dakikalarca yüzdü. Kız Kulesi''ne karşı buz gibi havada boğazda yüzen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

"SPOR SAĞLIKTIR DENİZ ŞİFA"

Buz gibi havada denize giren Ramazan Değer, “Yine her zaman olduğu gibi Kız Kulesi''nde yüzmeye geldik. Sarayburnu Fatihleri olarak 365 gün denize giriyoruz. Alışkanlığı olmayan insanlara tavsiye etmiyoruz. Bu güne kadar, soğuk havada denize girdiğimiz için hiçbir zaman hastaneye gitmedik. Spor sağlıktır, deniz şifadır” diye konuştu.

İlgili Haberler