Muhsin Yazıcıoğlu davasında her şeyi değiştirecek gelişme. Hücre evinde bulundu

Muhsin Yazıcıoğlu davasında her şeyi değiştirecek gelişme. Hücre evinde bulundu
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında örgüte ait gizli bir hücre evi belirlendi. Düzenlenen operasyonda örgütün kritik isimlerinden Kamil Bakum ve Eşref Üstünova yakalandı. Üstünova'nın örgütün kripto iletişim yazılım Bylock kullanıcısı ve kapanan derneklerde veri kaydı bulunduğu tespit edildi.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait düzenlediği operasyonda gizli hücre evi tespit etti. Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, örgütün kritik isimlerinden Kamil Bakum ve Eşref Üstünova'yı yakaladı.

BYLOCK KULLANICISI ÇIKTI

Baskında, gözaltına alınan Kamil Bakum'un FETÖ'nin kapatılan bazı şirketleriyle Bank Asya'da çalışan kaydı olduğu, örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMANIN KRİTİK İSİMLERİNDEN

Muş Sulh Ceza Hâkimliğinin, Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin kararları doğrultusunda "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" ve Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararına istinaden ‘'Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık'' suçlarından aranan şüphelinin Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada da kritik isimlerden olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş'tan Yozgat'daki mitingine giderken 25 Mart 2009'da içinde bulunduğu helikopteri düşen Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili kilit isimlerden Kamil Bakum'un şüpheli 2 isme avukat yönlendirdiği belirtiliyor. İddiaya göre, şüpheli Kamil Bakum; helikopterdeki cihazı söken iki Astsubay'ın avukatı Mustafa Atalar'ı davayı üstlenmesi için yönlendiren isim olarak biliniyor.

EŞREF ÜSTÜNOVA DA BYLOCK KULLANICISI

Bakum'un 2005 yılı öncesinde terör örgütünün sözde Ankara Beypazarı imamı olan 2005-2011 sözde Muş İl İmamlığına getirilen, sonrasında örgütün avukatlar yapılanmasının sözde Gaziantep Bölge İmamı olduğu ardından Güneydoğu imamı olarak görevlendirildiği daha sonra ise İstanbul avukat yapılamasına imamı olarak atandığı belirtildi. Örgüt adına terör örgütü mensubu avukatlardan toplanan himmetleri topladığı belirtilen şüphelinin, bulunduğu adreste FETÖ'den aranan başka bir isimin de bulunduğu öğrenildi.

Yakalanan ikinci isim olan Eşref Üstünova'nın örgütün kripto iletişim yazılım Bylock kullanıcısı ve  kapanan derneklerde veri kaydı bulunduğu belirtildi.