Murat Muratoğlu yangın söndürme uçağı tartışmasına öyle bir örnek verdi ki

Murat Muratoğlu yangın söndürme uçağı tartışmasına öyle bir örnek verdi ki
Murat Muratoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Arabada yangın söndürücü olmadan muayeneden geçemiyorsun, Ülkende yangın söndürücü yok!” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dört bir yanı günlerdir orman yangınlarıyla boğuşurken söndürme çalışmalarındaki yetersizlik de eleştiri konusu oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise eleştiriler sonrası yaptığı açıklamada, "3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz. Marmaris''teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var," ifadelerini kullandı.

"ENVANTERİMİZDE YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI YOK"
Pakdemirli ayrıca, “THK ile problemimiz yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil. Türkiye''nin coğrafyasına göre helikopter seçildi. THK''nın uçakları uçabilecek kapasitede değil, hala antikacı dükkanı gibi 1960''lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklamalar yapılıyor. Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleye çıkıyoruz." dedi.

Açıklamalar sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Murat Muratoğlu, “Arabada yangın söndürücü olmadan muayeneden geçemiyorsun, Ülkende yangın söndürücü yok!” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler