Mustafa Akıncı kimdir? Mustafa Akıncı'ya ne oldu

Mustafa Akıncı kimdir? Mustafa Akıncı'ya ne oldu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı!  Peki Mustafa Akıncı'ya ne oldu? Mustafa Akıncı kimdir? İşte detaylar...

Mustafa Akıncı'ya ne oldu? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakkı Serhat Tulay da yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Akıncı'ya bu sabah kolonoskopi, polipektomi ve hemoroidektomi işlemleri uygulandığını söyledi. Peki Mustafa Akıncı kimdir nereli ve kaç yaşında?

MUSTAFA AKINCI KİMDİR?

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mustafa Akıncı kazandı. KKTC Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarını açıkladı. Buna göre Mustafa Akıncı, oyların yüzde 60'ını alarak KKTC'nin cumhurbaşkanı oldu.

1947 yılında Limasol’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1975 yılında oluşturulan Kurucu Meclis’te, Kurucu Meclis üyesi olarak görev yaptı. 1976,1980 ve 1986 yıllarında 3 kez Lefkoşa Belediye Başkanlığı'na seçildi. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin kuruluşunda etkin rol üstlenerek ilk başkanlığını yaptı.

28 Haziran 2003’de sivil insiyatif olarak kurulan Barış ve Demokrasi Hareketi’nin kurucularındandır. 18 Temmuz 2003’de partileşen Barış ve Demokrasi Hareketi’nin Genel Başkanlığına seçildi. 

14 Aralık 2003 Genel Seçimlerinde ve 20 Şubat 2005 Erken Genel Seçimlerinde Barış ve Demokrasi Hareketi’nden Lefkoşa Milletvekili seçildi. 1 Mayıs 2009 tarihinde milletvekilliği görevi sona ermiştir.
İngilizce biliyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.