Mustafa Cengiz'den TFF-TBB iş birliği tepkisi: "Ayvayı yedik"

Mustafa Cengiz'den TFF-TBB iş birliği tepkisi: "Ayvayı yedik"
Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) arasındaki, kulüplerin borçlarının yapılandırılmasına en az ihtiyaç duyanın kendileri olduğunu söyledi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda düzenlenen ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında konuşan Başkan Cengiz, yapılandırma projesinin 4-5 aydır gündemde olduğunu belirterek, "Devlet geleneğinden geldiğimiz için bize de danışılıyor. Televizyonda gördükleriniz konudan en son haberi olmuş olabilir. Bu proje, tamamen 14,5 milyar borcu olan 18 Süper Lig kulübünün tıkanması, 3 büyükler dışında özellikle Anadolu kulüpleri üzerinden yapılan baskıyla gündeme geldi. Nasıl olup olmayacağı üzerine görüşlerimizi belirttik. Toplam 14,5 milyar lira borç var. Galatasaray'ın toplam borcu 2,7 milyar lira. Kulüplerin yıllık toplam geliri 3,5-4 milyar lira." ifadelerini kullandı.

Yapılandırmadan yararlanıp yararlanmama konusunda şartlara göre davranacaklarını aktaran Cengiz, "Borcu kapatmak için hiç harcama yapmasak 4 yıl beklememiz lazım. Bize bunun nasıl olduğu sorulduğunda açıkça, 'Asla kimseye borç vermeyin.' dedik. Proje; borcu ödemesiz en az 4 yıl ötelemek, uygun faizlerle vadelere yaymak. Yeniden şampiyon olmamız ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitmemiz gerek. Eğer şampiyon olamazsak da en iyi durumdaki kulüp Galatasaray. Bu, Galatasaray'a destektir ama en az ihtiyacı olan biziz. Faiz şartlarına bakarız, işimize gelirse alırız. Hiç endişe etmeyin. Kuruşu sektirmeyiz." diye konuştu.

"ULUSAL OLURSA AYVAYI YEDİK"

TBB'den alınacak kredinin denetleneceğini aktaran Mustafa Cengiz, "Önce kısa sonra uzun vadeli borçlar ödenecek. Bağımsız bir uluslararası denetleme şirketi tarafından denetlenecek. Ulusal olursa ayvayı yedik, işin içine siyasiler girer. Devlet bunu onayladı. Parayı al, transfere yatır yok." şeklinde görüş belirtti.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Antalya'daki seminerde yaptığı açıklamaların kendisini üzdüğünü dile getiren Cengiz, "TFF ile kişisel hiçbir sorunum yok. 15 yönetim kurulu üyesinin 15'ini de tanırım. Ancak TFF Başkanı'nın Antalya'da ettiği söz beni çok yaraladı. Laf bize geldi. 'Ben hiçbir takım için hakemimi yedirmem.' diyor. Ben de 'Hiçbir hakem, hiçbir camianın üstünde değildir.' diyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler