Mustafa Denizli: Bunu yapanın zekası yoktur

Mustafa Denizli: Bunu yapanın zekası yoktur
Deneyimli teknik direktör Mustafa Denizli, beIN Sports'a özel röportaj verdi. Denizli "Yabancı sınırında artılı sistemi uygulamaya koyanların asla zekası yoktur, orada bir eksiklik vardır. Artılı sistem diye bir şey olmaz. Ne demek artı? 5’se 5’tir. 7’yse 7’dir. 6+1… Hadi ya, hesap tutacaksın oyunun içinde. Böyle saçmalık olur mu?" dedi.

Süper Lig’de ligin başlamasına kısa bir süre kala Türkiye’nin deneyimli teknik direktörlerinden biri olan Mustafa Denizli değerlendirmelerde bulundu. Daha önce şampiyonlukla ilgili yaptığı tahminlerle ünlenen Denizli, şampiyonluk puanını da verdi. 

“İLK HAFTA ZOR OLUR”

Mustafa Denizli "İlk hafta herkes için zor olacaktır, özellikle futbolcu ve teknik adamlar için. Soyunma odasından, tribünden nasıl sesler geldiğini duymak isterdik ve bir an önce onlarla birlikte olmak isterdik" dedi.

“ŞARTLARI ORTAYA KOYDUM”

"Ligler oynansın" demediğini belirten kurt hoca "Ben, şartları ortaya koydum. Bugün, bir insan açısından bir AVM’de olmak mı daha emniyetli, seyircisi olmayan bir stadyumda olmak mı daha emniyetli? Söylemek istediğim buydu" diye konuştu. 

Mustafa Denizli şunları söyledi: "Futbolcu dediğin, normal insanlardan bağışıklık sistemi ve dirençleri daha güçlü, yaş olarak son derece müsait pozisyondalar. Dolayısıyla Covid-19’un sende, bende veya spor yapmayan insanlardaki etkisiyle sporcular üzerindeki etkisi çok farklı olur."

“FUTBOLCU KENDİNİ YARATIR”

Denizli konuşmasına şöyle devam etti: "Futbolcu yaratamazsın. Futbolcu, zaten kendini yaratır. Birini alıp, ‘Ben bunu futbolcu yapacağım.’ desen, dünya kadar uğraşsan yapamazsın. Trabzonspor’da gençler ben futbolcu olacağım, buralara geleceğim.’ mesajlarını verdiler, hepsi de son derece başarılı oldular."

YABANCI SINIRI

"Galatasaray’da 3 yabancıyla oynuyordum" diyen Mustafa Denizli "Fenerbahçe’ye geldiğim zaman bir evvelki sezondan 5 futbolcu kalmıştı. Çoğunluğunu yabancı, bir kısmını da genç Türk futbolculardan oluşturarak 17 kişilik bir kadro kurmuştuk. Bu, mecburiyetten hasıl olmuştu. O zaman artılı sistemdi. 3+1 geldi, 4+2 geldi" dedi.

“ARTI KOYANIN ZEKASI YOKTUR”

Sözcü'nün haberine göre, Mustafa Denizli "Yabancı sınırında artılı sistemi uygulamaya koyanların asla zekası yoktur, orada bir eksiklik vardır. Artılı sistem diye bir şey olmaz. Ne demek artı? 5’se 5’tir. 7’yse 7’dir. 6+1… Hadi ya, hesap tutacaksın oyunun içinde. Böyle saçmalık olur mu? 14 yabancı üzerine konuşuyoruz devamlı ama bu esasında 14 Türk futbolcu üzerine kurulu bir sistem. 14 yabancın olmazsa hiçbir şey olmuyor ama 14 Türk’ün olmazsa, orada problem var" diye konuştu.

"TERİM TEORİK OLARAK ÖNDE"

"Bütün bunları, zorluk dönemini, ülkede en fazla yaşayan insan, Fatih Terim'dir" diyen Mustafa Denizli "Dolayısıyla burada o tecrübelerin katkısı daha farklı olabilir. Karşısındaki rakipleri, hocanın futbolcuları. Benim de futbolcularım, onun da futbolcuları. Puan olarak geride ama teorik olarak önde" dedi.

“73 PUAN ŞAMPİYON YAPAR”

Mustafa Denizli konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu ortamda en fazla avantajlı görünen tek takım, Başakşehir. Bu şartlar gereği. Başakşehir, 40-50 bin taraftarla, iç saha maçlarını, Trabzonspor-Galatasaray-Sivasspor gibi oynayan bir takım değil. İlk 26 haftada bölüm bölüm Galatasaray’ın iyi maçları var, Trabzonspor’un var. Sivasspor’un maçlarından keyif aldım, düşmeyen bir standartları var. 73 puan, mutlak şampiyon yapar."