Myanmar'da darbeci lider General Hlaing için emeklilik yaş sınırı kaldırıldı

Myanmar'da darbeci lider General Hlaing için emeklilik yaş sınırı kaldırıldı
Myanmar'da resmi gazetede yayımlanan karara göre; askeri darbe ile seçilmiş hükümete el koyan Genelkurmay Başkanı General Min Aung Hlaing için emeklilik yaş sınırının kaldırıldı.

Myanmar'da darbeci lider General Hlaing için emeklilik yaş sınırı kaldırıldı

Askeri yönetimin resmi gazetesinde yayımlanan kararla Genelkurmay Başkanı Hlaing ve yardımcısı General Myo Zaw Thein için 65 olarak belirlenen emeklilik yaş sınırının kaldırıldığı bildirildi.

Karar metninde, Hlaing ve Thein''in istedikleri zaman görevi bırakabilecekleri ifade edildi.

64 yaşındaki General Hlaing''in bu yıl 3 Temmuz''da 65 yaşını doldurup emekli olması bekleniyordu.

Uluslararası basında yer alan bazı haberlerde, Hlaing''in emekli olduktan sonra sivil hükümet tarafından yargılanma tehlikesini bertaraf etmek için darbeyi gerçekleştirdiği iddia edilmişti.

MYANMAR''DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığının öne sürülmesi ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesi üzerine 1 Şubat''ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu şimdiye kadar en az 807 kişi hayatını kaybetti.

Myanmar''da geniş katılımlı gösteriler devam ederken, gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin, askeri mahkemede yargılanmaları sürüyor.

İlgili Haberler