Namık Kemal adına armağan almak onur verici

Namık Kemal adına armağan almak onur verici
ANKARA - Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, 2021 Yılı Milli Düşünce Hizmet Armağanları töreninde Namık Kemal, Özgür ve Demokrat Basın Armağanı’nı aldı. Namık Kemal adına ödül almanın çok onurlu olduğunu söyleyen Demirağ, Namık Kemal’i okuyan gençler düşünürler, okurlar, sorgularlar ve biat etmezler. Bugün biat eden bir gençlik istedikleri için Namık Kemal görmezden geliniyor. Namık Kemal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de fikir babasıdır” dedi.

Namık Kemal’in Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir babası olduğunu belirten Demirağ, “Basın keşke özgür olabilse ama bu armağanı Namık Kemal adına almış olmak benim için çok anlamlı. Namık Kemal’de böylesine bir istibdat döneminde baş kaldıran bir insan. Onun bedelini Kıbrıs Magusa zindanlarında geçirir. Namık Kemal bugün adı sadece milli olan Milli Eğitim Bakanlığımızın çeşitli okullarındaki müfredatından çıkartılmıştır. Namık Kemal’i okuyan gençler düşünürler, okurlar, sorgularlar ve biat etmezler. Bugün biat eden bir gençlik istedikleri için Namık Kemal görmezden geliniyor. Namık Kemal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de fikir babasıdır” diye konuştu.

Namık Kemal adına ödül almak dünyanın en onurlu şeylerinden biri olduğunu ifade eden Demirağ, “Namık Kemal benim fikir babalarımdan bir tanesidir. Namık Kemal’in şiirlerinin yanında çok güzel özdeyişleri var. Milliyetçi düşünceye sahip olan gençlerimizin vatan deyince sadece akıllarına toprak parçası gelmesin. O toprağın üzerinde yaşayan insanlara sevgi gelsin. Namık Kemal adına ödül almak dünyanın en onurlu şeylerinden. Bu sebeple çok mutluyum” şeklinde konuştu.