İki dev asteroit hızla dünyaya yaklaşıyor: İkisi de gökdelen büyüklüğünde

İki dev asteroit hızla dünyaya yaklaşıyor: İkisi de gökdelen büyüklüğünde
NASA bugün ve yarın iki dev asteroidin dünyamızın yakınından geçeceğini duyurdu. Saatte 21 bin kilometre hızla geçecek olan bu iki asteroidin 122 ve 183 metre büyüklüğünde oldukları tespit edildi. Bu yaklaşmada neler olacağı şu an için açıklanmadı.

NASA yaptığı çalışmalar neticesinde dünyanın yakınından bugün ve yarın iki dev asteroitin geçeceğini açıkladı. 2016 CZ31 olarak adlandırılan ilk asteroit, dünyaya yakın geçişini bugün yapacak. Bu hız tahmini saatte 55 bin 618 kilometre olacak .

TRT Haber''de yer alan habere göre gökbilimciler, asteroidin en geniş noktasında yaklaşık 122 metre olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Asteroit''in, yaklaşık 2.800.000 kilometre veya Dünya ile Ay arasındaki ortalama mesafenin yedi katından fazla yakınlıktan geçerek gezegenimizi güvenle pas geçeceğini açıkladı.

BİRKAÇ YILDA BİR YAKLAŞIYOR

NASA''ya göre, bu uzay kayası birkaç yılda bir Dünya''ya yakınlaşmaktadır. Bir sonraki yakınlaşmanın ise Ocak 2028''de olması ihtimali üzerinde duruluyor.

SAATTE 21 BİN KM HIZLA GEÇECEK

Yarın, her zamankinden daha büyük ikinci bir asteroit, diğer asteroidlere göre daha uzak bir mesafede de olsa dünyamızın yanından geçecek.

2013 CU83 adlı bu asteroit, en geniş görünür noktasında yaklaşık 183 metre çapında ve Dünya''dan yaklaşık 6,960,000 kilometre veya Dünya ile Ay arasındaki ortalama mesafenin yaklaşık 18 katı kadar uzaklıktan geçecek.

Bu devasa uzay kayası, saatte 21 bin 168 kilometre hızla seyahat edecek.

İlgili Haberler