Ünlü akademisyenden tartışma yaratacak bitcoin açıklaması

Ünlü akademisyenden tartışma yaratacak bitcoin açıklaması
Black Swan kitabıyla tanınan ünlü akademisyen ve yazar Nassim Nicholas Taleb, Bitcoin hakkında tartışılacak yorumlar yaptı.

''Mükemmel bir enayi oyunu''

ShiftDelete - Bir zamanlar kripto para sektörünün büyük destekçisi olan Lübnanlı yazar ve akademisyen Nassim Nicholas Taleb, Bitcoin hakkında sert sözler söyledi. Ağırlıklı olarak Black Swan kitabıyla tanınan Nicholas Taleb daha önce paylaştığı bir tweette BTC’nin bulaşıcı bir hastalık olduğunu iddia etmiş ve satın alanlara embesil demişti.

“Bitcoin korunma aracı olamaz”

Nassim Nicholas Taleb yine Bitcoin sahiplerini hedef alan açıklamalar yaptı. Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Bitcoin’in enflasyon ve risk durumlarına karşı etkili bir korunma yöntemi olamayacağını ifade etti. Taleb ayrıca BTC’yi “Mükemmel bir enayi oyunu” olarak nitelendirirken, bu sözleri tepkiye yol açtı.

Nicholas Taleb geçen seneye kadar Bitcoin’in en büyük savunucularından biriydi. Hatta kripto parayı, geleneksel bankacılık sisteminin neden olduğu ekonomik krizlerden çıkış yolu olarak gördüğünü ifade etmişti. Ancak akademisyen, fikirlerini değiştirerek “Bitcoin’i bulaşıcı bir hastalık görüyorum. Enflasyonla birlikte çökecektir.” açıklamasını yaptı.

Son günlerde Bitcoin sert düşüşüyle gündemde. Kripto para piyasasında zaman zaman inişler ve çıkışlar yaşandığını biliyoruz. Ancak BTC uzun zamandır 40 bin doların altına düşmemişti. Ocak ayında, son 6 ayın en düşük seviyesine gerileyen Bitcoin’in değeri 35 bin dolar seviyesine kadar inmişti. Bugün ise 1 BTC, 39 bin dolar ediyor.

Bitcoin’in en büyük rakiplerinden Ethereum fiyatına baktığımızda, son 24 saatte yüzde 1.22’lik artışla 1 ETH = 2 bin 725 dolara çıktığı gözüküyor. Diğer yandan BNB’nin fiyatı 389 dolar seviyesinde gezerken, Dogecoin ise 0.1396 dolar olarak ölçülüyor.

İlgili Haberler