Necati Doğru: “Kendini yakanların ülkesi olduk”

Necati Doğru: “Kendini yakanların ülkesi olduk”
Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın Hatay Valiliği önünde işsizlik nedeniyle kendisini yakması, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu gözler önüne serdi. Bu durumu köşesinde eleştiren Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, “Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına girecektik. Hedef ilk 10’a yerleşmekti. Açım diye bağıran, işsizim diye yakan insanların ülkesi olduk” dedi.

Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın Hatay Valiliği önünde işsizlik nedeniyle kendisini yakması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı konuşma sonrası bir vatandaşın “İşsizim, açım” şeklindeki feryadı, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu tekrar gündeme getirdi. Türkiye’deki ekonomik durumu köşesinde eleştiren Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, “Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına girecektik. Hedef ilk 10’a yerleşmekti. Açım diye bağıran, işsizim diye yakan insanların ülkesi olduk” dedi.

İşte Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru’nun yazısının ilgili bölümü:

Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına girecektik. Hedef ilk 10’a yerleşmekti. Ortadoğu’nun ekonomik olarak lideri, İslam dünyasının parmakla gösterilen ülkesi biz olacaktık. Ekonomik gücü sağlam, yatırımlarını hesaplayarak yapmış, fabrikaları, tarlaları, bankaları verimli çalışan, iyi eğitimli insanlarla doldurmuş, borç bulmadan büyüyebilen ülke olacaktık.

Hedef buydu.

2001 krizinin iki misli şiddetinde bir “ekonomik bunalım” yaşamaktayız.

Açım diye bağıran!

İşsizim diye yakan!

İnsanların ülkesi olduk.

Bu krizi demokrasi ile aşacağız diye düşünüp de iktidarı eleştirenlere FETÖ’cü lekesi vuruyorlardı. Şimdi lekeyi ikilediler.

Kim iktidarı eleştiriyorsa “Askeri vesayeti güçlendirme hamlesi yapıyor” diye başlıyorlar.