Necmettin Kesgin'in kesinleşen 6 yıl 6 ay hapis cezası ortaya çıktı

Necmettin Kesgin'in kesinleşen 6 yıl 6 ay hapis cezası ortaya çıktı
31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında senet iddialarını ortaya atan ve iktidara yakın medyanın sahip çıktığı Necmettin Kesgin'in toplamda kesinleşen 6 yıl 6 ay hapis cezasının olduğu ortaya çıktı. Kesgin'in, 4 yıl 8 aylık kesinleşmeyi bekleyen hapis cezasının olduğu da öğrenildi.

BERKAY BİGEÇ / ANKARA

Yerel seçimden hemen önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki senet iddialarını ortaya atan ve 'çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak' suçundan hapis cezası olan Necmettin Kesgin'in,  toplamda kesinleşen 6 yıl 6 ay hapis cezasının olduğu ortaya çıktı. Kesgin'in, 4 yıl 8 aylık kesinleşmeyi bekleyen hapis cezasının olduğu da öğrenildi.

Necmettin Kesgin’in Mansur Yavaş'a vermiş olduğu sahte senet sebebiyle 4 yıllık hapis cezası istinafta onaylanarak kesinleşirken Mansur Yavaş’la yapılan görüşmeleri, müvekkilin bilgisi dışında sesli ve görüntülü olarak kaydetmesi nedeniyle, özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan almış olduğu 1 yıl 3 ay hapis cezası istinaf tarafından onandı. Bu aşamadan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın infaz evrakları geldiğinde Necmettin Kesgin hakkında yakalama kararı çıkarması gerekiyor.

Diğer yandan Necmettin Kesgin'in sahte diploma kullanmaktan aldığı ve ertelenen 1 yıl 8 aylık hapis cezasının da mahkeme tarafından yeniden ele alınabileceği belirtildi. Kesgin'in istinaf aşamasında olan 3 yıl hapis cezasının bulunduğu ifade edildi.  Bu tabloya göre, Necmettin Kesgin'in kesinleşen 6 yıl 6 aylık hapis cezası dışında, kesinleşmeyi bekleyen 4 yıl 8 aylık hapis cezası bulunuyor.