‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmine mahkemeden tedbir!

‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmine mahkemeden tedbir!
Yapımcı Mustafa Uslu'nun çekimlerine devam ettiği Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan "Garip Bülbül Neşet Ertaş" adlı filmin yayınlanması konusunda mahkeme tedbir kararı koydu. Uslu kararın hukuki bir skandal olduğunu söyledi ve ekledi: "Karara itiraz ettik ve bir üst mahkemeye taşıdık. Doğmamış bir esere bunu çekmeyin demek sansüre girer” 

Ünlü yapımcı Mustafa Uslu, 2012 yılında aramızdan ayrılan "Bozkırın Tezenesi" olarak bilenen halk ozanı Neşet Ertaş''ın hayatını konu alan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filminin çekimlerine başlamıştı. Neşet Ertaş''ın telif haklarını elinde bulundurduğu belirten Kalan Müzik, filme tedbir kararı aldırdı. Mustafa Uslu kararın hukuki bir skandal olduğunu ifade etti.

ÇEKİMLERİ DEVAM EDİYORDU

Yönetmen Mustafa Uslu, filmi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan Erol Parlak''ın Neşet Ertaş''ın hayatını anlatan kitabından yola çıkarak çekeceğini açıklamıştı. Ancak Uslu''nun çekimlerine devam ettiği Neşet Ertaş''ın hayatını anlatan filmin yayınlanması konusunda mahkeme tedbir kararı koydu.

BUNU ÇEKMEYİN DEMEK SANSÜRE GİRER

Mustafa Uslu kararın hukuki bir skandal olduğunu söyledi. Karara itiraz ettiklerini belirten Uslu "Doğmamış bir esere bunu çekmeyin demek sansüre girer" dedi.