Netanyahu Avrupa’dan eli boş döndü

Netanyahu Avrupa’dan eli boş döndü
İsrail Başbakanı Netanyahu Avrupa turunda istediğini alamadı. Fransa ve Almanya’yı Kudüs’ün başkent olması ve İran meselelerinde ikna edemeyen Netanyahu, İngiltere’de de beklediği cevabı alamadı.

Netanyahu Avrupa’dan eli boş döndü

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İngiltere, Fransa ve Almanya'yı İran konusunda ikna etmek için çıktığı Avrupa turunun son durağında İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya geldi.

Theresa May'in Netanyahu ile yaptığı görüşmede İngiltere'nin Gazze'deki Filistinli ölümlerinden duyduğu endişeyi aktardığı belirtildi. Netanyahu ise ölümlerin azaltılması için çaba gösterdiklerini öne sürdü.

Dün de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Netanyahu ile olan görüşmesinde, "Özellikle son haftalarda Gazze’deki sivillere yönelik her türlü şiddeti kınıyorum." demişti.

Netanyahu, Avrupa'daki ilk durağın Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşmüş, Merkel nükleer anlaşmadan çekilme taleplerine "İran anlaşmasıyla şeffaflık sahibi olundu. Yoksa İran atom bombası üretmenin bir önceki aşamasındaydı. Bizim pozisyonumuz bu şekilde." yanıt vermişti.