Netflix tüm dünyada çöktü: Mobil ve tarayıcıda hata veriyor

Netflix tüm dünyada çöktü: Mobil ve tarayıcıda hata veriyor
Dizi & film izleme platformu Netflix dün akşam 8.50'de yayın kesintisi yaşadı. Bu kesinti sebebiyle ana sayfaya dahi giriş yapılamadı. Kullanıcılar platforma girdikleri andan itibaren birkaç saniyelik izlenme sonrasında komple kapandı.

Netflix neden açılmıyor

Hem tarayıcı hem de iOS ve Android uygulamaları da dahil olmak üzere Netflix''te erişim sorunları yaşandı. Kullanıcılar da arayüzün olması gerekenden çok daha yavaş olduğunu dile getirdi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; ekranda erişim sorununa dair şu ifade çıktı:

Ana sayfaya erişim sağlansa bile içeriklere ulaşılamadı. Netflix henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat global bir sorun olduğu için beklenenden daha uzun sürdüğü tahmin ediliyor.

TWİTTER VE INSTAGRAM DA ÇÖKMÜŞTÜ

Buna benzer bir durum hafta içerisinde Twitter ve Instagram‘da yaşadı. Instagram’daki sorun o kadar büyüktü ki tarayıcı veya uygulama üzerinden erişim sağlanamadı. Uygulama otomatik olarak ana sayfaya yönlendirdi.

Twitter’ın yaşadığı sorunlar ise daha kısa sürdüğü. Ancak Netflix ve Instagram’da olduğu gibi uzun bir süre boyunca kullanıcılar erişim sağlayamadı. Yalnızca uygulamadan değil, hesaptan da atmalar yaşandı ve uygulama giriş bilgileri istedi.

SORUN ÇÖZÜLDÜ!

Netflix sorunu gidermeyi başardı. Fakat tüm dünyayı etkileyen bu problemin neden olduğuna dair henüz bir açıklama yapılmadı. Genel kanı ise serverlarda meydana gelen bir yazılım hatasına işaret ediyor.

İlgili Haberler