New York Times'tan flaş Türkiye yorumu. CAATSA için bunu dediler

New York Times'tan flaş Türkiye yorumu. CAATSA için bunu dediler
Amerikan gazetesi New York Times’ta yayınlanan bir makalede, ABD tarafından Türkiye’ye uygulanan CAATSA yaptırımlarının başlangıç olduğu ve devamının getirilmesi gerektiği şeklinde ifadelere yer verildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya’dan alınan S-400’ler nedeniyle Türkiye’de başta Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir olmak üzere kurumdaki üç yönetici de yaptırım listesine alındı.

Türkiye ve Amerika arasındaki gelişmelerin, yeni Başkan Biden ile nasıl bir noktaya gideceği de Türkiye ve dünya kamuoyu tarafından merak ediliyor. Son olarak Amerika’da yayın yapan New York Times gazetesi, ‘Dünya Zorluklarla Dolu. İşte Biden’ın Onlarla Baş Etme Yolu’ başlıklı bir makaleye yer verdi. George W. Bush ve Barack Obama dönemlerinde ABD Savunma Bakanı olarak görev yapan Robert M. Gates imzalı makalede Türkiye’yle ilişkiler de kendine yer buldu.

“İYİ BİR BAŞLANGIÇ” YORUMU YAPILDI

Gates, seçilmiş yeni Başkan Joe Biden’ın dış politikada üç ana unsuru olduğunu vurguladı. Bunlar, ABD’nin dostları ve müttefikleriyle yeniden bağ kurması, uluslararası organizasyonlara yeniden katılma ve askeri olmayan güç enstrümanlarına ağırlık vermek olarak aktarıldı. Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 savunma sisteminin bir bedeli olması gerektiği belirtilen makalede, ABD’nin yaptığı uyarılar neticesinde uyguladığı yaptırıma dikkat çekildi. Yaptırımların bu noktada iyi bir başlangıç olduğu ifade edilirken, bunun arkasının gelmesi gerektiği vurgulandı.