Sahte NFT satışını durdurmak için alınan önlem tartışma yarattı

Sahte NFT satışını durdurmak için alınan önlem tartışma yarattı
Ünlü NFT platformlarından Cent, sahte NFT satışlarının önüne geçebilmek için platformdaki tüm NFT alım satımlarını durdurdu.

Kullanıcıları kızdıran önlem!

ShiftDelete - Kripto paralar, pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte büyük bir patlama yaşadı. Bu patlamanın ardından NFT’lerin de popülerliği artmaya başladı ve Cent gibi NFT platformlarından birçok kişi NFT satın aldı.

Son zamanlarda NFT platformları kötü haberlerle sarsılıyor. Yaşanan hırsızlık olayları ve sahte NFT satışlarının gerçekleşmesi nedeniyle birçok platformda sıkıntılar yaşanıyor ve kesintiler meydana geliyor. Ünlü NFT platformlarından Cent de bu durumdan etkilendi ve satışlarını durdurma kararı aldı.

Ünlü NFT platformu Cent, sahte NFT’lerden dolayı satışları durdurdu!

Geçen yıl Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey’in ilk tweeti 2.9 milyon dolara açık artırmaya koymasına yardım eden NFT platformu Cent’ten yeni bir açıklama geldi. Şirket, sahte NFT satışlarının artmasından dolayı NFT platformundaki satışları durduğunu duyurdu. Amacın sahte işlemleri tespit etmek olduğu belirtildi.

Şirketin CEO’su Cameron Hejazi, cuma günü yayınlanan bir röportajda platformun 6 Şubat’tan beri çoğu kullanıcısının NFT satın alıp satmasına izin vermediğini söyledi. Bu aralar platformda yasal olmayan bazı işlemlerin gerçekleştiğini belirten Hejazi, satışların durdurulmasıyla birlikte bu işlemleri incelediklerini belirtti.

Yaptığı açıklamada sahte NFT satan kişileri her ne kadar engelleseler de yenilerinin platforma katıldığını belirtti. Geçtiğimiz aylarda da bu tarz olaylar yaşanmıştı. Dünyanın en büyük NFT alım satım platformlarından OpenSea, yakın zamanda oluşturulan ücretsiz tokenların yüzde 80’inin sahte koleksiyonlar ve intihal olduklarını söyledi.

Bu açıklama, şirketin kullanıcılarının ücretsiz NFT üretmelerini kısıtladıktan sonra yapıldı. Ancak bu kararın geri alınmasının ardından OpenSea, farklı çözümler üzerinde uğraştıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl birçok ünlü fotoğrafçı ve sanatçı, platformun intihal konusuyla ilgili adımlarının yetersiz kaldığını söylemişti.

Cent CEO’su Cameron Hejazi, bu durumun Web 3.0 ile ilgili en olumsuz durum olduğunu belitti. Cent, ilerleyen zamanlarda tekrardan NFT alım satımlarına açılacak. Ancak bu sorunu nasıl çözeceklerine dair henüz net bir bilgi yok.