Twitter'a girenleri yargılayacaklar

Twitter'a girenleri yargılayacaklar
Twitter'ın faaliyetlerinin askıya alındığı Nijerya'da bu yasağı ihlal edenler yargılanacak.

Nijerya'dan Twitter kararı: Yargılanacaklar

AA- Twitter''ın faaliyetlerinin askıya alındığı Nijerya''da, Adalet Bakanı ve Başsavcı Malami''nin, Twitter yasağını ihlal eden herkesin yargılanmasını emrettiği bildirildi. Adalet Bakanlığı Umar Jibrilu Gwandu konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada, yargılanma kararının hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için Nijerya İletişim Komisyonu ve Nijerya İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanlığı ile iş birliği yapılacağını kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, ülkenin güneydoğusunda kamu binalarına saldıran genç isyancılara yönelik Twitter hesabından 1 Haziran''da yaptığı paylaşımda, 1967-1970 yıllarında ülkede 1 milyon kişinin ölüme neden olan sivil savaşı hatırlatmış ve "30 ay boyunca alanda savaşan bizler, onlara anladıkları dilden davranacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Twitter, Buhari''nin bu paylaşımını silerek hesabı askıya almıştı. Bu olayın üzerine Nijerya hükümeti, 4 Haziran''da Twitter''ın ülkedeki faaliyetlerini bir sonraki emre kadar askıya aldığını duyurmuştu.