"O arazilere hangi AKP'lilerin yakınları villa konduracak?

"O arazilere hangi AKP'lilerin yakınları villa konduracak?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özelleştirme kapsamındaki şeker fabrikalarına ait arazilerde imar değişikliği yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararına tepki gösterdi. Ağbaba, "Bakıp göreceğiz, bu işlerden daha karlı çıkanlar kim olacak. O arazilere hangi AKP’lilerin yakınları villa konduracak" dedi.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla; Ankara, Afyon, Tokat, Nevşehir, Kırklareli, Kastamonu, Gümüşhane, Burdur illerindeki Şeker Fabrikalarına ait  10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidilmesine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sert tepki gösterdi. Ağbaba,  "Bakıp göreceğiz, bu işlerden daha karlı çıkanlar kim olacak. O arazilere hangi AKP’lilerin yakınları villa konduracak, kim otel yapacak, kim AVM yapacak, ticaret yapacak?" ifadelerini kullandı. 

"ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ KANUNSUZ"

Şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, AVM vb. yapılaşmaların önünü açan imar değişikliğini eleştiren Ağbaba, daha önce Bor şeker fabrikasının arazisine kaçak villa yapılmasını da gündeme getirerek, “Şeker Fabrikaları arazileri,  ranta ve talana kurban edilmektedir. Biz başından beri Şeker fabrikaları özelleştirmelerinin çoğunun kıymetli arazileri için yapıldığını savunduk. Bu imar değişiklikleriyle çok açıktır ki bu araziler ranta açılmış oluyor. Ticari alan ya da konut alanı olarak değiştirilen arazilerden kimler nasıl bir istifadede bulunacak bilinmiyor. Özelleştirme idaresi bu konudaki hiçbir itirazı dikkate almadı, ben yaptım oldu mantığıyla kamuya ait arazileri şahısların özel kullanımına tahsis etti.

Şeker fabrikalarının satışı başından sonuna kanunsuzluklarla doludur. Şeker fabrikalarının sonu da tüm özelleştirmeler gibi  rant ve peşkeşe kurban edilmek olacaktır. İşten atılmama sözü verilen işçilerin işten atılmasıyla başlayan yalanlar zinciri, rantı yüksek araziler satılmayacak yalanıyla imar değişikliğine giden süreçle devam etmektedir. " dedi.

"HANGİ AKP'LİLERİN YAKINLARI VİLLA KONDURACAK?"

CHP olarak şeker meselesi vatan meselesidir dediklerini belirten Ağbaba, "Bir ayda yurdun dört bir yanındaki tüm şeker fabrikalarını dolaştık gördük ki; bunun satılmasını ne işçi istiyor, ne üretici istiyor, ne esnaf istiyor. Satılmasını isteyenler anlaşıldı ki arazilere göz koyanlar. Bakıp göreceğiz, bu işlerden daha karlı çıkanlar kim olacak. O arazilere hangi AKP’lilerin yakınları villa konduracak, kim otel yapacak, kim AVM yapacak, ticaret yapacak? Hangi AKP’lilerin yakınları zengin edilecek.? Bunları göreceğiz." dedi.  

Veli Ağbaba sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Özelleştirme İdaresi, imar planı değişikliklerini yaparken kimin faydasını gözetmiş, hangi şehircilik planlarına bakarak değişiklik yapmış bilen var mı? Yok. Demek ki bilmediğimiz başka hesaplar var. Kamunun yararını gözetmesi gereken Özelleştirme İdaresi kimlerin yararını gözetiyor göreceğiz.  Bunları boşa söylemiyoruz. Kanal İstanbul’da gördük. Daha kanalı yapmadan çevredeki arazileri Katarlılara satan AKP zihniyeti, şeker fabrikası arazileriyle kimleri kalkındırma planları yapıyor bunu da göreceğiz”