Oğan'dan 'Başkanlık' tepkisi

Oğan'dan 'Başkanlık' tepkisi
MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Başkanlık sistemi ile ilgili açıklamada bulundu. Oğan, "Sayın Genel Başkan da ülkücü iradenin vereceği karar saygı duysun" dedi. Bursa Hakimiyet Gazetesi’ne konuşan Oğan'ın açıklamaları şöyle:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla ygündeme oturan Başkanlık sistemi ile ilgili konuşan Oğan, parlamenter sistemden yana olduklarını vurguladı. Bahçeli'ye başkanlık sisteminin ülkücü iradeye sorulması gerektiği mesajını veren Oğan, “ Biz Başkanlık sistemine karşıyız. Parlamenter sistemin demokratik teamüller içerisinde demokrasiyi en çok özümseyen sistem olduğunu biliyoruz. Dünyada Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerin çoğunluğunda, 3'te 2'sinden fazlasında darbe yaşanır, ekonomik  krizler yaşanır ve diktatörlüğe doğru gidiş tehlikesi vardır. O sebeple Türkiye'nin parlamenter sistem ile daha iyi yönetileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ KARAR VEREMEZ

Biz başkanlık sisteminin Türkiye'nin hiçbir sorununa çare olmayacağı görüşündeyiz eğer böyle bir şey var ise de buna sadece MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli karar veremez. Buna bütün ülkücüler karar verir. Getirsin Genel Başkanlık yarışını koyduk bir tarafa, diyelim. Başkanlık sistemini bir oylayalım. Ülkücüler desin ki; 'evet, biz başkanlık sisteminden yanayız' veya 'hayır, biz buna karşıyız' Sayın Genel Başkan da ülkücü iradenin vereceği karar saygı duysun” ifadelerini kullandı.
 
"MHP'NİN KAPISINA KİLİT VURULUR"
 
 Bahçeli'nin çıkışını yorumlamakta zorlandıklarını dile getiren Oğan, “MHP bugün Türkiye'de 4. parti. Başkanlık sistemi iki partili bir düzeni getirir. Bizim, kendi eliyle Sayın Genel Başkan'ın Milliyetçi Hareket'in kapısına kilit vuracak bu sistemi getirmeye çabalamasını anlamamız mümkün değil. Ülke bu halde iken,  yangın yerine çevrilmişken hem Suriye'de hem Irak'ta savaş bir yandan içeride de terör eylemleri doludizgin devam ederken, AKP iktidarının artık ülkeyi yönetilemez duruma getirdiği bu dönemde MHP'yi siyasal denklemin dışına itecek gelişmelere müsaade etmeyeceğiz. Biz MHP'nin özellikle de Başkanlık sistemi ile devre dışı bırakılmasına karşıyız. Bunun için de tabanla, delegelerimizle birlikte hareket ediyoruz. Başarılı olacağımıza da inanıyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler