Asiltürk'ün ölümü sonrası AKP'nin planı kulislerden sızdı. İşte Saray'ın Saadet Partisi için atacağı adım

Asiltürk'ün ölümü sonrası AKP'nin planı kulislerden sızdı. İşte Saray'ın Saadet Partisi için atacağı adım
Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı, Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılması yönünde yürüttüğü çalışmaları akla getirdi. Asiltürk sonrası Cumhur İttifakı’nın Saadeti çekmek için atabileceği adımlar kulislere düştü.

İşte Saray'ın Saadet Partisi için atacağı adım. Fatih Ergin açıklıyor

Milli Görüş Hareketi’nin sembol isimlerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 13 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Oğlunun evinde rahatsızlanarak İstanbul''dan Ankara''da bir hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk''e zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı tanısı konulmuştu.

Asiltürk’ün vefatı, Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılması için yürüttüğü çalışmaların ne olacağını sorusunu da siyasetin gündemine bıraktı.

Asiltürk geçtiğimiz Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyaret edilmişti. Yeniçağ, bu ziyaretin ittifak ziyareti olduğunu duyurmuş, Erdoğan da sorulan bir soru üzerine Asiltürk’e ziyaretinin ittifak amacını da taşıdığını belirtmişti.

ADAYLAR BELİRLENMİŞTİ

Erdoğan’ın bu açıklaması Saadet Partisi’nde dikkat çeken gelişmeleri tetiklemişti. Asiltürk parti içinde başlattığı çalışmalar sosyal medyadan yaptığı kongre çıkışı ile yeni bir boyut kazanmıştı.

Asiltürk, o açıklamalarında Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun karşısına aday çıkaracağının sinyalini vermişti.

Yine Yeniçağ’ın yaptığı özel haberde ise, Karamollaoğlu’nun karşısına aday olarak çıkarılması düşünülen isimler duyurulmuştu.

Yeniçağ’ın söz konusu haberinde “Asiltürk’ün, Karamollaoğlu’nun karşısına kendisini ya da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mete Gündoğan’ı aday olarak çıkarmayı düşündüğü aktarılmıştı.

Gündoğan, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasına giden süreçte Erdoğan’a brifing veren isimlerden biri olarak bilinirken, Saray ile arasının da çok iyi olduğuna da dikkat çekilmişti.

Asiltürk’ün genel başkan adayı olarak üzerinde durduğu bir diğer ismin ise SP Başkanlık Divanı Üyesi İlyas Tongüç olduğu ifade edildiğinin yer aldığı haberde Saadetli Partili kaynakların, Asiltürk ile Mete Gündoğan’ın Havlucu Ahmet Efendi Tarikatı’na mensup oldukları ve buradan bir yakınlıkları olduğu da belirtilmişti.

AKP ASİLTÜRK’ÜN EKİBİ İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Asiltürk’ün vefatı sonrası AKP’nin Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na eklemleme çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceği belirtiliyor.

AKP çevrelerinden aktarılan ilk görüşlerde, Asiltürk’ün çalışmalarını birlikte yürüttüğü ekiple kontakta kalınmaya devam edileceği, üzerinde düşünülen isimlerden birinin genel başkan adayı olarak çıkarılmasına destek verileceği aktarılıyor.

AKP kulisleri, partideki Milli Görüş kökenli isimlerin Saadet Partisi’ndeki Asiltürk kanadıyla çalışmalara yön vereceği konuşuluyor.

İlgili Haberler