Okullar açıldı İstanbul'da trafik felç oldu

Okullar açıldı İstanbul'da trafik felç oldu
İstanbul'da yüz yüze eğitimin başlamasıyla trafikte yoğunluk yaşanıyor. Kentte saat 08.38 sıralarında trafik yoğunluğu yüzde 63'ye yükseldi.

Ve beklenen oldu

DHA''nın haberine göre, okulların açılması ve yer yer yağmurun etkisiyle İstanbul''da trafik yoğunluğu oluştu. Haftanın ilk iş günü saat 08.38 sıralarında, kentte trafik İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin trafik yoğunluk haritasında yüzde 63 olarak belirtildi. Trafik yoğunluğu havadan da görüntülendi.

Dur kalk şeklinde ilerleyen sürücüler "Okulların açılmasıyla trafik yoğunluğunun yaşanacağı biliniyordu. 10 dakikalık yolu 2 saatte alıyoruz. Hangi sürücü bu duruma isyan etmez" diyerek isyan ettiler.

 TOPLU ULAŞIMDA YOĞUNLUK

Korona virüs nedeniyle yaklaşık 1.5 yıl ara verilen yüz yüze eğitime yeniden başlanması ile birlikte İstanbul''daki toplu ulaşım araçlarından metrobüsler sabahın ilk saatlerinde tıklım tıklım doldu.

Yaz tatilinin bitmesi ile birlikte okulların da açılmasının da etkisiyle D-100 karayolunda saat 06.30''dan itibaren büyük yoğunluk görüldü. Haramidere''den Avcılar ve Küçükçekmece yönüne araçlar yoğunluk nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Trafik zaman zaman durma noktasına geldi.  

Toplu taşıma araçlarının ilk gün saat 14.00''e kadar ücretsiz olması da trafik yoğunluğunu azaltmadı. Metrobüs seferleri arttırılırken, peş peşe araçların kalmasına rağmen bazı duraklarda yığılmanın önüne geçilemedi. 

Yoğunluğun önüne geçebilmek için Söğütlüçeşme, Zincirlikuyu yerine daha kısa mesafedeki Cevizlibağ seferleri de arttırıldı. Özellikle Avcılar''daki Merkez Üniversite Kampusü durağında yolcular araçlara binmekte zorlandı. 

 

İlgili Haberler