Okullar açıldı, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Abdulkadir Selvi’ye risk itirafı geldi: Önce riske girip sonra B planı mı yapılır?

Okullar açıldı, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Abdulkadir Selvi’ye risk itirafı geldi: Önce riske girip sonra B planı mı yapılır?
Okullarda yüz yüze eğitime başlanırken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selviye'ye konuştu. "Kimse hiçbir endişeye kapılmasın" diyen Selçuk, salgına dair risk oluşması durumunda B planlarının olduğunu söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptığı görüşmeyi okurlarına aktardı.

Milli Eğitim Bakanı'nın "Kimse hiçbir endişeye kapılmasın." sözlerine yer veren Selvi, Bakan'a sorduğu "Virüsün yayılma hızı artar ve diğer sınıfların eğitime başlamasında bir risk oluşursa, B planınız var mı?" sorusunun cevabı ise dikkat çekti.

Selvi'ye göre Bakan Ziya Selçuk şöyle konuştu:

"Elbette... Aylardır her durum için olası senaryolar üstünde çalışıyoruz.
Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, okul çalışanlarımızın sağlığını korumak, eğitimin devamını sağlamak için B planımız da var.
Salgının seyrinin yüz yüze eğitimi mümkün kılamayacak şekilde devam etmesi durumunda, tüm sınıf seviyelerinde uzaktan eğitim (EBA canlı sınıf uygulamaları, TRT-EBA TV kanalları ve diğer platformlar) süreçlerini devam ettireceğiz.
Bu süreçte, uzaktan eğitime erişimi olmayan öğrencilerimiz için her ilimizde yeterli sayıda EBA destek noktaları oluşturarak uzaktan eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız.
İlk hedefimiz olan 5 bin sayısını iki haftada aştık. 17 Eylül itibariyle ülke genelinde 6 bin 742 EBA Destek Noktası kurduk. Yeni hedefimiz 20 bin."