Okutan'dan Erdoğan'ın Türkçülük sözlerine çok sert cevap

Okutan'dan Erdoğan'ın Türkçülük sözlerine çok sert cevap
Isparta Milletvekili Okutan ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Okutan, Erdoğan'ın Türkçülükle ilgili sözlerine tepki gösterirken, Ok da AKP'deki istifalarla ilgili paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray’da gerçekleştirilen 40. Muhtarlar toplantısında "Türk'üm demek en tabi hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Türkçülük yapmak bölücülüktür" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu sözlerine Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ çok sert bir cevap vermişti.

'Yeni Parti'nin önde gelen isimlerinin gösterdiği tepkinin ardından Erdoğan'a bir cevap da Isparta Milletvekili Nuri Okutan'dan geldi.

Siyasete Akşener önderliğinde kurulacak 'Yeni Parti'de devam edecek olan Okutan, Erdoğan'ın Türkçülükle ilgili sözlerini 'cehalet' olarak değerlendirdi.

Türkçülüğün bütünleştirici bir kavram olduğunu ifade eden Okutan, şu paylaşımlarda bulundu:

"KİŞİ KAVMİNİ SEVMEKLE KINANAMAZ"

Türkçülüğü bölücü bir hareket gibi göstermek cehalettir. Bunu söyleyen "Türkiye'nin" Sayın Cumhurbaşkanı ise; durum tam bir felakettir.

Bizim Türkçülük anlayışımız; “Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” felsefesindeki bütünleştirici anlayıştır.

Türk milliyetçileri olarak “kişi kavmini sevmekle kınanamaz” düsturuyla hareket ediyoruz ve kendimizi milletimize hizmet etmeye adıyoruz.

Irkçılığı ve her türlü ayrımcılığı reddediyoruz, “yaradılanı Yaradan’dan ötürü” seviyoruz ve Türklüğümüzle iftihar ediyoruz.

“Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir iktidarız” diyenlerden de, Türkçülükle ilgili olumlu bir yaklaşım zaten beklemiyoruz.

"HANGİ KİRLİ İŞLERİN ÜZERİ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR?"

Siyasete 'Yeni Parti'de devam edecek bir diğer isim Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da, AKP'deki istifaları değerlendirdi.

AKP'li Belediye Başkanlarının istifaya zorlandığını söyleyen Ok, "Baskıyla hangi kirli işlerin üzeri örtülmeye çalışılıyor?" ifadelerini kullandı.

İsmail Ok'un değerlendirmeleri şöyle:

Bir hukuk devletinde suç işleyen belediye başkanları ile ilgili gereken iş ve işlemler bellidir.

Seçilmiş bir belediye başkanının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sn.Erdoğan tarafından istifaya zorlanması demokrasi ile bağdaşır mı?

Seçilmiş belediye başkanının hukuk dışı yollarla baskı yapılarak istifa ettirilmesiyle hangi kirli işlerin üzeri örtülmeye çalışılıyor.

23 Ekim Pazartesi günü saat 12:00'da Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapacağım basın açıklamasında haftalardır Türkiye gündeminin en başında yer alan belediye başkanlarının istifalarıyla ilgili görüşlerimi kamuoyu ile paylaşacağım.

İlgili Haberler