Olimpiyat rekortmeni sporcu korona virüsten öldü

Olimpiyat rekortmeni sporcu korona virüsten öldü
56 yaşındaki dünya rekortmeni İtalyan olimpiyat sporcusu Donato Sabia'nın korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Olimpiyat rekortmeni sporcu koronadan öldü

İtalyan Olimpiyat Komitesi önceki gün bir açıklama yayınlayarak olimpiyatlarda iki kez 800 metre finalisti olan 56 yaşındaki Donato Sabia’nın Covid-19 nedeniyle öldüğünü duyurdu.

Korona virüsüne yakalanan Donato Sabia İtalya’nın güneyindeki Basilicata bölgesindeki Potenza San Carlo hastanesinin yoğun bakımında tedaviye alınmıştı.

56 yaşındaki Olimpiyat sporcusu yoğun bakımda verdiği yaşam savaşını kaybetti ve dünyada corona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden ilk olimpiyat finalisti oldu. Sabia 1984’te katıldığı 800 metre yarışında beşinci, 4 yıl sonra Seul’deki yarışta yedinci olmuştu.

30 YIL BOYUNCA DÜNYA REKORUNU KORUDU

Ünlü sporcu 1984 Göteborg’da katıldığı Avrupa Salon Şampiyonası'nda 800 metrede altın madalya kazanmış ve 500 metrede ise yaklaşık 30 yıl boyunca dünya rekorunu elinde tutmuştu.

İtalya Atletizm Federasyonu ‘olağanüstü yetenekli bir atlet ve her şeyden önce nazik bir karakter’ olarak tanımladığı sporcunun babasının da bir kaç gün önce korona virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı.

italyan.JPG