Ömrü uzatıyor. Resmen doğal şifa kaynağı. Beslenme Uzmanları tüketin diye bas bas bağırıyor

Ömrü uzatıyor. Resmen doğal şifa kaynağı. Beslenme Uzmanları tüketin diye bas bas bağırıyor
Uzun yaşam üzerinde araştırma gerçekleştiren araştırmacılar, günde en az 5 adet meyve veya sebze tüketen kişilerin daha uzun yaşadığını bulduklarını paylaştı.

Ömrü uzatıyor. Resmen doğal şifa kaynağı. Beslenme Uzmanları tüketin diye bas bas bağırıyor

İnsanoğlunun, dünyada daha uzun kalmak için çabaları devam ediyor. Uzmanlar, insanın kendi ömrünü uzatabileceği bazı yollar olduğunu belirtiyor. İşte o yollardan biri de beslenme ile ilgili. Hem araştırmalar da hem de konunun uzmanları, doğru beslenmenin insan ömrüne olumlu yönde etki yaptığını belirtiyor.

İngiltere''de gerçekleştirilen bir araştırma, düzenli olarak meyve ve sebze tüketen kişilerin daha uzun yaşadığını ortaya koydu.  Aslında en ideal dengenin, günde iki porsiyon meyve ve üç porsiyon sebzeydi. Günde iki porsiyon meyve ve sebze tüketen insanlarla, günde beş porsiyon yiyenler karşılaştırıldığında, her türlü nedene bağlı ölüm riski, 5 porsiyon tüketenlerde yüzde 13 daha düşüktü. Ayrıca kalp hastalığı ve felçten %12 daha düşük ölüm riski vardı. Kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi nedenlerde yüzde 10 daha düşük, kanserden ölüm riski yüzde 35 daha düşüktü.

"PATATES TÜKETİRKEN DİKKAT" 

Çalışmanın yazarı Dr. Dong, "Uzmanlar her gün meyve ve sebzelerin tüketimini 4-5 porsiyon önerseler de insanlar, önerilen miktar gibi günlük ideal meyve ve sebze alımını neyin tanımladığı ve hangi yiyeceklerin dahil edilip hangilerinden kaçınılması gerektiği konusunda muhtemelen tutarsız öneriler alıyor olabilirler" dedi.

Araştırmacılar ayrıca tüm meyve ve sebzelerin koruyucu olmadığını buldular. Araştırmada, "Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, marul ve lahana gibi) ve beta karoten ve C vitamini açısından zengin meyve ve sebzeler (turunçgiller, meyveler ve havuçlar gibi) yararlıyken, bezelye ve mısır gibi nişastalı sebzeler, meyve suları ve patatesler daha dikkatli tüketilmelidir" denildi.

Araştırmacılar, "Mevcut diyet önerileri genel olarak nişastalı sebzeler, meyve suları ve patatesler de dahil olmak üzere tüm meyve ve sebzeleri aynı şekilde tüketilmesini öneriyor ancak tüm meyve ve sebzeler aynı derecede fayda sağlamıyor" dedi.