Ordu'da 7 avukat stajlarını başarı ile tamamlayarak, ruhsatnamelerini aldı

Ordu'da 7 avukat stajlarını başarı ile tamamlayarak, ruhsatnamelerini aldı
Ordu Barosu’nda avukatlık stajını tamamlayan 7 avukat, düzenlenen törenle yemin ederek ruhsatlarını aldı.

Ali YAZAN / ORDU / YENİÇAĞ 

Ordu  Barosu Toplantı Salonu’nda düzenlenen yemin ve ruhsat törenine, Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, ruhsat almaya hak kazanan avukatlar, staj avukatları ve aileleri katıldı. Heyecan ve gurur duygusunu bir arada yaşayan yeni avukatlar, mutluluklarını aileleriyle paylaştı.

Yemin töreni öncesinde konuşma yapan Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, "Avukatlık meslek yemini, mesleğin en önemli yerlerinden bir tanesi. Hukuka uygun davranmak her zaman toplum vicdanında karşılığını bulamayabilir.Hukuka ve mevzuata uygun davranmaya yemin etmek yanında avukatlık yemininde ahlaka da uygun davranmaya yemin edilmektedir. Bu husustaki hassasiyetimi meslek hayatım boyunca yerine getirdim. Avukatlık sadece temsil ettiği kişi veya kurumun hakkını savunmak değil adaletin gerçekleşmesine de yardımcı olmaktır. Aramıza katılan meslektaşımızı tebrik ediyor meslek yaşamlarında başarılar diliyorum" dedi. 

Tören kapsamında Av. Ali Tüm, Av. Gözdenur Öz, Av. Eren Beşlioğlı, Av. Hülya Müezzinoğlu, Av. Sinem Ekiz, Av. İrem Erdem ve  Av. Büşra Duran yeminlerini ederek staj avukatları ve baro başkanının elinden ruhsatlarını aldılar. 

2-041.jpeg2c81cf08-6a7c-47b0-8b8f-476e4e29351c.jpg3-023.jpeg5-006.jpeg6-004.jpeg7-002.jpeg8-001.jpeg

son-4.jpeg