Orhan Pamuk da günah çıkardı! AKP'nin her zaman destekçisiydi bakın neler dedi

Orhan Pamuk da günah çıkardı! AKP'nin her zaman destekçisiydi bakın neler dedi
2010 Anayasa referandumunda "Yetmez ama Evet" diyenler arasında yer alan Orhan Pamuk, ülkenin hem siyasi hem de ekonomik olarak berbat durumunda olduğunu söyledi. Pamuk, "hiçbir zaman aklıma gelmezdi" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin verdiği 45. Sedat Simavi Ödülleri’nde edebiyat kategorisinde ödül alan Orhan Pamuk,  "Ülkemin hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak bu kadar berbat, bu kadar kötü bir durumda olacağı hiçbir zaman aklıma gelmezdi. Allah millete sabır versin, direnme gücü versin diyorum" dedi. 

Pamuk hükümeti eleştirerek şunları söyledi: ‘‘İnsanlara karantina kurallarını dayatmak hem Türkiye’de hem Batı’da gördüğümüz gibi bir anlamda devletleri otoriterleştiriyor. Bu konuyu da ele almak istedim. Ama bizim devletimizin hele son beş yılda otoriterleşmek için bir salgına ihtiyacı yoktu. 40-45 yıl önce düşündüklerim gerçekleşti ama ülkemin hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak bu kadar berbat, bu kadar kötü bir durumda olacağı, işte romanımı yazdığım 45 yıl önce, hiçbir zaman aklıma gelmezdi. 45 yıldır bu konularla meşgulüm ama asla aklıma gelmezdi ülkemin hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak bu kadar kötü olacağını hayal edemezdim. Allah millete sabır versin, direnme gücü versin diyorum.’’ 

İlgili Haberler