Ormanın sırrı 'Karakulak' böyle görüntülendi. Türkiye'nin vahşi kedisi

Ormanın sırrı 'Karakulak' böyle görüntülendi. Türkiye'nin vahşi kedisi
Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Anadolu Parsı ve Vaşak'tan sonra Türkiye'nin vahşi kedisi 'Karakulak'ın fotokapanla çekilen görüntülerini yayınladı. İşte o görüntü.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü sosyal medya sayfasından Türkiye'nin vahşi kedilerinden biri olan 'Karakulak'ın görüntülerini yayınladı. Milli Parkların başlığıysa "Karakulakla tanışmanızı istiyoruz bugün" şeklindeydi.

İşte Milli Parkların sosyal medya paylaşımı ve Karakulak'ın görüntüleri

"Anadolu’nun Nadir Türlerinden Ormanın Sırrı Karakulak Anadolu Parsının ardından vaşak ile birlikte en büyük yaban kedilerimizden biri olan Karakulakla tanışmanızı istiyoruz bugün. Anadolu’nun ender görülen yabani kedilerinden karakulak (Caracal caracal), insandan olabildiğince uzak, Ege ve Akdeniz’in el değmemiş ormanlarında yaşar, bulunduğu ekosistemin sigortası olarak anılır. Karakulaklar üç metreye kadar sıçrayarak kanatlı avlarına ulaşabilirler. Radarı andıran kulakları sayesinde en küçük titreşimleri bile duyabilir. Bu onun daha iyi avlanabilmesini sağlar. Ayrıca Anadolu'da eşsiz bir alanda VAŞAK VE KARAKULAK popülasyonları aynı alanı paylaşıyor, alanın büyüklüğü yaklaşık 500 kilometrekare, bu durum DÜNYADA BAŞKA BİR BÖLGEDE YOK…"

karakulak33344.jpg

karakulalal5566.jpg

karakulakakka66.jpg

karakulak2233.jpg

kakakulak55566.jpg

kakarkulalal5667.jpg

kakaruklakak66.jpg

karakkakakak6677.jpg

karakulak444444.jpg

İlgili Haberler