Osmangazi Köprüsü'nün garanti geçiş ödemesinde 2020 faturası: 3.3 milyar. Suyundan da koymuşlar etinden de koymuşlar tencereyi de yemişler

Osmangazi Köprüsü'nün garanti geçiş ödemesinde 2020 faturası: 3.3 milyar. Suyundan da koymuşlar etinden de koymuşlar tencereyi de yemişler
İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Osmangazi Köprüsü’nün 19 yılda vatandaşa maliyetinin 16 milyar 959 milyon dolar olacağını ifade etmişti. Köprüye garanti ödemenin ikinci 6 ayı için ise 1.5 milyar liralık ödeme yapılacak. Böylelikle toplam rakam 3.3 milyarı aşacak.

Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü için ikinci 6 ayda yapılacak garanti ödeme belli oldu. Buna göre köprü için ikinci ödeme 1.5 milyar lira olacak.

MALİYETİ 16 MİLYARI AŞKIN

Konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, köprünün 19 yılda vatandaşa maliyetinin 16 milyar 959 milyon dolar olacağını ifade etmişti.

"DÖRT DİREĞİNDE 160 TON ALTIN YOKSA BÖYLE BİR KÖPRÜ YOKTUR"

Meclis kürsüsünde söz alan Tatlıoğlu, “Şimdi burada bir köprü, 16 milyar 15 milyon 630 bin TL… Osmangazi Köprüsü.. Ben bunu bu rakamlarla birlikte bilen bir arkadaşa gösterdim. Bana verdiği cevap şu; Hocam bu yeni kurdansa, yani 8 TL civarındansa iyi bir iş olmuş dedi. Aşağı yukarı 1 milyon 650 bin dolara iyi bir iş olmuş dedi. Ama bu ortalama yani 6.90’dansa o zaman burada bir 300-350 milyon dolarlık bir fark var dedi. Peki bunun tamamı dolarsa diye sorduğumda; O zaman bunun dört tane direğinde 160 ton altın yoksa böyle bir köprü yoktur dedi.” İfadelerini kullandı.

İşletmeci Otoyol Yatırım A.Ş.''ye 2020 yılı 1 Temmuz-31 Aralık döneminde araç geçişlerinin garanti sınırının altında kalması nedeniyle 1.5-1.6 milyar lira düzeyinde bir ödeme yapılacak. Böylelikle toplam rakam 3.3 Milyarı aşıyor. Ödemenin, en geç bu ay sonunda yapılması öngörülüyor.