Amasya üniversitesi tarihi bir misyon üstlendi. Padişah sofralarının vazgeçilmezi olan sülün yetiştirmeye başlandı. Bir yıl içerisinde kümes sayısı 700'e ulaştı.

SÜLÜN ETİ ÇOK SAĞLIKLI
Henüz satış aşamasında olmadıkları yetişkin bir sülünün 2 bin TL'den, yumurtasının tanesinin ise 100 TL'den alıcı bulabileceğini belirten Karavin, "Sülün eti çok sağlıklı besin ögeleri arasında önemli bir yer tutmakta. Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı bir besin ögesiyle buluşturmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.
YUMURTA VERİMİ 5 KATA YAKIN ARTTI
Öğrenciler ile akademik ve teknik personelin takibinde yetiştirilen sülünlerin veriminin 5 kata yakın sayıda artırılmasını sağlamaya çalıştıklarına değinen Dr. Öğr. Üyesi Melih Sercan Ustaoğlu, "Hayvanların altındaki yumurtaları hemen toplayarak üretim sürecini artırıyoruz. Doğada her daim beslenemeyecek bu kuşları çiftliğimizde düzenli yemleme yaparak verimlerini artırıyoruz. Normal şartlarda 15 ile 20 arasında yumurta veren anaç bireylerden 60 ile 100 arasında yumurta almayı sağlayabiliyoruz" şeklinde konuştu.
"SÜLÜN ÇİFTLİĞİ KURMAK GİBİ BİR HAYALİM VAR"
Okula renk katan sülünlerin yumurtadan kuluçka süreci ve gelişimine kadar takibini yapan Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencilerinden Özlem Sarıkaya, "Besleyip yetiştirdiğimiz sülünlerimize gözümüz gibi bakıyoruz. Okulum bitince sülün çiftliği kurmak gibi bir hayalim de var" ifadelerini kullandı.
SÜLÜN YETİŞTİREN İKİNCİ ÜNİVERSİTE
Sülün üretim tesisinde incelemede bulunarak bilgiler alan Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Resul Çekin ise, Türkiye'de sülün yetiştiren ikinci üniversite olarak alternatif kanatlı hayvan üretiminde bölgeye model oluşturduklarını söyledi.

