Otobüs ve minibüs şoförleri Ankara'da iş bırakmıştı. Mansur Yavaş'tan yeni açıklama geldi

Otobüs ve minibüs şoförleri Ankara'da iş bırakmıştı. Mansur Yavaş'tan yeni açıklama geldi
Ankara'da dün iş bırakacağı açıklanan özel halk otobüsü ve minibüs şoförlerinin yeniden işbaşı yapacağı açıklandı.

Ankara''da özel halk otobüsü ve minibüs şoförleri, akaryakıt zamlarını protesto için kontak kapatacaklarını açıklamış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da dolmuşçu esnafının kontak kapatma kararı hakkında açıklama yapmıştı.

Özel halk otobüsü ve minibüsü sahiplerinin istediği zammı vermenin mümkün olmadığını belirten Yavaş, “Özellikle son dönemde günbegün artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafı, ulaşım bedelinin en az 8 lira olmasını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlediği ücretsiz taşıma bedelinin de yetersiz kaldığı gerekçesiyle Belediyemiz tarafından karşılanmasını talep etmektedir. Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de Belediyemizin karşılaması mümkün değildir” dedi.

Mansur Yavas, daha sonra yaptığı açıklamada ise, şoförlerin talepleri kabul ettiğini ve çalışmaya başladıklarını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş, "Ankara''da özel toplu taşıma esnafımız, bugün yaptığımız açıklamadaki çözüm önerilerimizi kabul ederek tekrardan çalışmaya başladılar. Çözüm odaklı belediyecilik anlayışımızla esnafımızın ve vatandaşımızın daima yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler