Özdağ: "Başkanlığa karşı çıkarsanız kapının önüne koyarlar"

Özdağ: "Başkanlığa karşı çıkarsanız kapının önüne koyarlar"
MHP'den ihraç edilen Genel Başkan adayı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ katıldığı bir radyo programında, "Başkanlığa karşı çıkarsanız sizi kapının önüne koyarlar" diye konuştu.

RS FM'deki 'Oyuna Devam' programına telefonla bağlanan Özdağ, 'Başkanlık' süreçi hakkında açıklamalarda bulundu. Bu süreci "Başkanlığa karşı çıkarsanız sizi kapının önüne koyarlar" ifadeleriyle değerlendiren Özdağ, genel başkanlığa aday olmasının da ihracında bir başka neden olduğunu söyledi.

Meselenin ihraç meselesi olmadığını vurgulayan Özdağ, "Bugün Türkiye'nin meselesinin ve benim meselemin yerleştirilmeye çalışılan otoriter, başkancı, reis rejimi olduğunu düşünüyorum" dedi. Özdağ, televizyonlardan ambargoyla uzak tutulduğunu da belirtti.

FETÖ'cülükle suçlanmadığını söyleyen Özdağ, "Bu çok da büyük terbiyesizlik olur. Ben Ergenekon sanığıyım. Ergenekon'un birinci ve ikinci iddianamesinde hakkımda Ergenekon örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu iddiası belirtilen, FETÖ'cülerin Amerikan Büyükelçiliği'ne giderek ‘Ergenekon'un bir numarası' diye akıllarınca şikayette bulundukları bir kişiyim" dedi.

YENİ PARTİ KURULACAK MI?

Yeni parti kurulacağı iddialarına da değinen Özdağ, "Meral Akşener-Sinan Oğan-Koray Aydın-Ümit Özdağ; biz burada 4 adaydık. Uzlaştığımız tek şey bir kongrenin yapılmasıydı. Dolayısıyla yeni bir siyasi oluşum söz konusu değil. Ben Milliyetçi Hareket Partisi'nde kalmaya devam edeceğim. Partide kalmak için hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğim" dedi ve söz konusu iddiaları yalanladı.

'BAHÇELİ, BAŞKAN YARDIMCISI MI OLUYOR?'

MHP'nin başkanlık sistemine bakışı hakkında konuşan Özdağ, başkanlık sistemine geçilirse MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'başkan yardımcısı olacağı' iddiaları hakkında "Ben de böyle duyum aldım ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum. MHP tabanına ve tavanına rağmen bunu sürdürüyor. Herkes Devlet Bey bir oyun oynar, başkanlığa evet demez, evet demek sistemi bitirir, partiyi bitirir diyorlar. Ama o yola doğru hızla gidiliyor" dedi. Özdağ, "Çoğunluk başkanlığa karşı" ifadelerini kullandı.

"MHP'nin ne kadar gerekli olduğu bu son başkanlık sistemi tartışmalarında açığa çıktı" diyen Özdağ, "İktidara başkan yardımcılığı üzerinden ortak olunuyorsa ben buna başarı demem. Ben bunun için siyaset yapmıyorum" yorumunu yaptı.

'MHP TABANI YÖNETİME KARŞI TAVIR ALDI'

MHP örgütünün sürekli tasfiye edilen bir örgüte dönüştüğünü söyleyen Özdağ, "Bunun sebebi, MHP tabanı yönetimden memnun değil ve karşı tavır almış durumda. Tabanda yönetim temsil edilmiyor" dedi.

İlgili Haberler