Özdağ: 'Evet' diyenlerin de, 'hayır' diyenlerin de evlatları El Bab'da şehit oluyor

Özdağ: 'Evet' diyenlerin de, 'hayır' diyenlerin de evlatları El Bab'da şehit oluyor
MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ, 'evetçi'lerin de, 'hayırcı'ların da evlatlarının El Bab'da şehit olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Live TV'de katıldığı bir programda Başkanlık sistemini değerlendirdi.

Ülkenin 'evetçiler' ve 'hayırcılar' şeklinde kutuplaştırılmaması gerektiğini savunan Özdağ, "Evet' diyenler de Türk milletinin haysiyetli, onurlu, şerefli insanlarıdır, 'hayır' iyenler de Türk milletinin haysiyetli, onurlu, şerefli insanlarıdır. Bugün El Bab’ta çarpışan aslanların şehit olan kardeşlerimizin, çocuklarımızın Türkiye’de ‘evet’ diyen anne, baba, kardeşleri vardır; ‘hayır’ diyen anne, baba, kardeşleri de vardır" ifadelerini kullandı.

Özdağ şöyle konuştu:

REFERANDUMU DÜŞMANLIK İÇİN KULLANMAYALIM

Türkiye Büyük Millet Meclis’i Türkiye’nin taşıyıcı kolonudur. Şimdi bu kolonu yıkıp, yerine karşımıza ne çıkaracağı belli olmayan ve Türkiye’yi belirsizliğe sürükleyecek bir Başkanlık koymak istiyorlar.

Evetler hayırlar gelir geçer ama biz referandumdan sonra Türk milleti olarak yolumuza devam etmek zorundayız. O yüzden bu referandumu asla ama asla düşmanlık için kullanmayalım. Ama Adalet Bakanı gibi ‘hayır’ diyenleri teröristlikle suçlarsanız bunun sonu yok.

NEDEN 'HAYIR'?

- Bu Anayasa değişikliği Başkan olacak kişiye Türkiye’yi özerk bölgelere ayırma fırsatı veriyor. 123. Ve 126. Maddelerdeki değişiklikle yapmak istediler bunu. Ben Türkiye Barolar Birliği’nde bu maddelere dikkat çektim.

- Bu başkan TBMM’yi aşarak Türkiye’yi savaşa sokabilir. Çünkü hem başkomutan, hem ordulara emir verme yetkisi var hem de ordu artık ona doğrudan bağlı. Ordu bu kadar kolay savaşa sokulmamalı.

- Bir kişiyi kontrol ettiğinizde bütün devlet sistemini kontrol edeceksiniz. Yarın büyük sermaye yatırımlarıyla bir yabancı devlet Türkiye’de Başkanlık seçimi etkiler ve kendi kontrol ettiği kişinin Başkan olmasını sağlarsa ne olacak?

- Çok büyük bir yalan söyleniyor. Bürokratik vesayet kalkacak deniyor. Bürokratik vesayet kalkmayacak.

HAYIR ÇIKARSA NE OLUR?

- Cumhurbaşkanı halktan bir kırmızı kart görmüş olur. Nedir o kırmızı kart? Anayasaya uy.

- Hükümetin üzerinden Cumhurbaşkanı’nın baskısı kalkar. Hükümet de hükümet olduğunu anlar.

- Derhal ve derhal ekonomi,k istikrar şartları oluşur. Dövizin fiyatı düşer. Faizler düşer. Türkiye’de yatırım ortamı yeniden başlar. Bürokrasi nerde olduğunu anlar.

- Türkiye’ye yönelik tehditleri İstiklal Harbi’nde çok daha büyüklerini TBMM nasıl aştıysa, Türkiye’ye yönelik tehditleri tekrar TBMM aşmak için çalışmaya başlarız.