Özdağ: Türk Milliyetçilerinin Başkanlık suçuna ortak olmayacağını biliyorum

Özdağ: Türk Milliyetçilerinin Başkanlık suçuna ortak olmayacağını biliyorum
MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, Halk TV’de Dündar’ın konuğu oldu. Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Özdağ, “Tabanının yüzde 99’u Başkanlık sistemine karşı çıkıyor. Türk milliyetçilerinin başkanlık suçuna ortak olmayacaklarını biliyorum” dedi

Halk TV’de yayınlan Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olan MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başkanlık sistemiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN BAŞKANLIK SUÇUNA ORTAK OLMAYACAĞINI BİLİYORUM

MHP’den ihraç edilme sebebinin sadece Genel Başkan adayı olmasıyla ilgili olmadığını savunan Özdağ, “Benim MHP’den ihraç edilme nedenim sadece Genel Başkan Adayı olmam değil, başkanlık rejimine karşı çıkmamdı. Gerçek ülkücü taban, başkanlık rejimine yüzde 99 oranında karşı çıkıyor. Ve bu karşıtlığını da gösterecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türk milliyetçilerinin başkanlık suçluna ortak olmayacağını biliyorum” ifadelerini kullandı.

YA SON 10 SENEDE DOĞRUYU SÖYLEMEDİK YA DA 2 AYDIR DOĞRU SÖYLENMİYOR

Bahçeli’nin geçmiş dönemde Başkanlık sistemine karşı olduğuna değinen Ümit Özdağ, “Bundan 2 ay öncesine kadar, son 10 senede Devlet Bey ve biz MHP’liler tarafından Türk milletine Başkanlık rejiminin federasyon projesinin ilk aşaması olduğunu ve federasyonun da bölünme olduğunu söyledik. Ya son 10 senede doğruyu söylemedik, ya 2 aydır doğru söylenmiyor. Ben son 2 ayda söylenenlerin doğru olmadığını düşünüyorum ve daha önce İmralı’da Abdullah Öcalan’la bir anayasa yazıldığını biliyorum.

PKK İLE ÖZERKLİK ÜZERİNE ANLAŞILDI

Oslo’da ve İmralı’da yapılan görüşmelerde başkanlık karşılığında özerklik üzerinde anlaşıldığını biliyorum. Ve bu özerklik anlaşması yanlış Suriye politikasının neticesinde, PKK Suriye’de geniş bir bölgeyi kontrol altına alınca PKK tarafından bozuldu. PKK dedi ki biz bu anlaşmayı yaparken Ortadoğu’da dengeler böyle değildi. Biz artık özerklikle yetinmeyiz, konfederasyon istiyoruz. Ve konfederasyon belgesini de Diyarbakır’da bir sözde sivil toplum örgütünün yapmış olduğu toplantıda ortaya koydular. Yoksa PKK ile HDP ile yapılmış böyle bir anlaşma vardı.

2019 SEÇİMLERİNDEN SONRA MUHTARİYET YÖNETİMİ HEDEFLENİYOR

Ben bugün de MHP yönetiminin Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkanlığa taşımasından sonraki süreçte, Erdoğan’ın 2019 seçimlerinden sonraki ilk işin Anayasanın ilk 4 maddesini kaldırmak ve büyükşehir belediyeleri yasası üzerinden ki bu idari federasyonun alt yapısını kuran bir yasadır. Önce valilerin de seçimle gelmesi ile adem-i merkeziyetçi bir muhtariyet yönetimine geçmeyi hedeflediğini düşünüyorum” dedi.

BU TARZ YURTLARIN AMACI AKP’Lİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK

Adana’nın Aladağ İlçesi’nde kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili de konuşan Prof. Dr. Özdağ, “2011’de depremde hasar gördü denilerek yurt yıkıldı. Madem hasar gördü, devlet oraya yeni bir bina yapmalıydı. Ama AKP’nin politikası bilinçli olarak bu şekilde şekillenmiyor. Bütün bir toplumu tektipleştirmek için ilkokula indiriyorlar ve ilkokuldan itibaren bir AKP’li tip öğrenci yetiştirmek istiyorlar. Bu tür özel yurtlar da bu politikanın bir parçası. Onun için devletin bu alana girmesi değil, çıkması istiyor ve devlet bu alandan çekiliyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler