Özgür Özel'den Erdoğan'a: Kaddafi'nin başı ezilirken...

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Kaddafi'nin başı ezilirken...
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP grubunda Kaddafi'nin Kıbrıs Harekatı'nda Türkiye'ye verdiği desteği hatırlatmasını değerlendiren Özel, "Keşke Kaddafi'nin başı ezilirken bunları hatırlasaydın Recep Tayyip Erdoğan." dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Libya'nın devrik lideri Kaddafi üzerinden tepki gösterdi.

Özel,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü AKP grup toplantısında Kaddafi'nin Kıbrıs Harekatı'nda Türkiye'ye verdiği desteği hatırlatmasını eleştirerek, "Erdoğan Kaddafi konusunda öyle şeyler söyledi ki şu anda Kaddafi'nin kemikleri sızlıyordur. Kaddafi'nin Kıbrıs Barış Harekâtı'na desteğini hatırlatıyor. Kaddafi'nin başı taşla ezilirken bizim hatırlattığımız bir şey bu. Keşke Kaddafiş'nin başı ezilirken bunları hatırlasaydın Recep Tayyip Erdoğan. Kaddafi ölür ölmez Libya'ya uçak kaldıran, Libya'ya çantalar dolusu parayla yeni hükûmete desteğe koşan Erdoğan" şeklinde konuştu.

Özel sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"AKP NEREDEYDİ?"

"CHP doğruları söylemeye devam edecek. Doğu Akdeniz'de neden yokuz derken şunu hatırlatıyorduk: Güney Kıbrıs Rum kesimi 2003'te Mısır'la bir anlaşma yaptı. Neredeydi dış politika yönetimi? 2007'de bu sefer anlaşmayı Lübnan'la yaptılar. Neredeydi AKP? Biz dedik ki balıkçı teknelerimizi sularımızın dışına çıkamayacağımız hale getirecekler demiştik. 17 yıl bunlar izledi. Monşerler diplomasisi diye aşağıladıkları bizim değerli dış politikacılarımız dedi ki hamle yapmamız lazım. Nihayet! Ve Libya ile bir anlaşma yaptılar. Bu anlaşmayı gelin hemen okutalım diye biz dedik. Anlaşmayı dakikalar içinde dış ilişkiler komisyonundan geçirdik. "

"Putin'in memleketinde MİT müsteşarı masaya oturdu. Gelinen bu nokta istihbarat örgütlerinin sahada temasları var diyen Erdoğan'ın şimdi diplomasi masası var."

FAHRETTİN ALTUN'A TEPKİ!

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı üç maaş götüren Fahrettin Altun işi gücü bırakmış; 'Ana muhalefetin lideri Kılıçdaroğlu eleştirilerde bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız dili dönüp buna cevap veremez cevabı ben vereyim' diyerek bir açıklama yapmışlar. Kılıçdaroğlu'nun basını bölmekle, kategorize etmekle suçluyor. O Fahrettin Altun ki cumhurbaşkanlığı tarafından basına yapılan akreditasyonun başıdır. Bugün Erdoğan'ın açıklamalarına bazı gazeteler çağrılıyor, bazıları çağırılmıyorsa basını ayrıştıran Fahrettin Altun'dur. Sen basılan gazetelerin son sayfalarını basılmadan önce görüyor musun, görmüyor musun? Sen buna cevap ver." 

"HDP İLE AYNI DÜŞÜNMÜYORUZ"

"HDP ile aynı düşünüyor olsak farklı siyasi partilerde olmazdık. Bir siyasi partiyi şeytanlaştırmak için, geçmişte kendi ilişkileri de biliniyorken, CHP'yi HDP üzerinden kriminalize etme çabaları beyhudedir. "

DÜZCE KAYNAŞLI BELEDİYE BAŞKANI BİROL ŞAHİN HAKKINDA 

"MHP'nin vereceği acil uygulama şu olmalıydı; kesin ihraç sevkiyle disipline göndermek. MHP ne yaptı? Önce soruşturmaya aldı. Savunulacak yanı mı var bunun? Neyini savunacak?"