Özhaseki’yi kurtarma planı 5 ilçede yoğunlaştı

Özhaseki’yi kurtarma planı 5 ilçede yoğunlaştı
25 ilçeli Ankara’da, oyların yüzde 60’ını 5 ilçeden toplayan AKP, seçim çalışmalarına hız verdi. Özhaseki’nin geride olduğunu gören partililer Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'ın da dikkat çektiği o 5 ilçede Bakanlar ve Cumhurbaşkanı düzeyinde boy gösteriyor.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “anketlere inanmıyorum” sözlerine karşın, araştırma sonuçlarına göre Mansur Yavaş’ın altında çıkan Mehmet Özhaseki’ye bakan düzeyinde destekler sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, AKP’li bakanlar adeta Başkent’e kamp kurmuş durumda.

AHMET TAKAN DA YAZISINDA BAHSETMİŞTİ

AKP’nin, Ankara’nın bu 5 ilçesine yaptığı üst düzey ziyaretlerin perde arkasında, en azından kemik seçmenini muhafaza etme çabası olduğu ileri sürüldü. Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan da ‘İktidarın oy depolarında büyük yangın var!’ başlıklı yazısında, AKP'nin bu 5 ilçede yaptırdığı ankette Mansur Yavaş’ın Özhaseki ile olan farkı kapattığına dikkat çekmişti.

OYLARIN YÜZDE 60’I 5 İLÇEDEN GELDİ

Bakanlar, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları için daha çok 5 ilde yoğunlaşmış durumda. Bu ilçeler Keçiören, Sincan, Etimesgut, Altındağ ve Gölbaşı… 2014 Yerel Seçimlerinde AKP; Altındağ’da yüzde 63,6 (135 bin 224), Keçiören’de yüzde 43,8 (231 bin 310), Sincan’da yüzde 57,9 (164 bin 368), Etimesgut’ta yüzde 39,8 (114 bin 364), Gölbaşı’nda ise yüzde 43,9 (30 bin 86) oranında oy almıştı. 2014’te AKP’nin Ankara’dan aldığı 1 milyon 417 bin oyun 840 bini bu 5 ilçeden gelmişti. 25 ilçesi olan Ankara’da oyların yaklaşık yüzde 60’ını bu 5 ilçeden toplayan AKP’de, genel merkeze gelen son anketler endişe yarattı.

BAKANLARDAN 5 İLÇEYE ART ARDA ZİYARETLER

Son olarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sincan’ı ziyaret etti. Bakana bu ziyaretinde eşlik eden Cumhur İttifakı AKP Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan, “Büyükşehirde Mehmet Özhaseki’yi destekleyeceğiz" ifadesini kullandı. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Gölbaşı ilçesinde Ramazan Şimşek'e destek ziyaretinde bulunmuştu. Yine Süleyman Soylu, Keçiören’de miting havasında seçim ofisi açılışı yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TOPLU AÇILIŞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etimesgut Belediyesi önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Altındağ’da ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açmış ve Özhaseki’ye oy istemişti. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ankara Altındağ'da düzenlenen toplu açılış töreninde, "Altındağ, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na evet diyor musun?" sözleriyle, Özhaseki ve ilçe adayları için vatandaşlardan oy talep etmişti.

İlgili Haberler