Papağana eziyet eden yarışmacı MasterChef Murat gözaltında!

Papağana eziyet eden yarışmacı MasterChef Murat gözaltında!
Master Chef adlı yarışma programı ile tanınan Murat Özdemir, evde beslediği kuşa eziyet etti, tepkiler üzerine gözaltına alındı.

Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Gözaltında...

TV8'de yayınlanan Master Chef adlı yarışma programı ile tanınan Murat Özdemir evinde beslediği kuşa eziyet etti ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tepkiler üzerine gözaltına alındı.

Master Chef adlı programa yarışmacı olarak katılan ve sonrasında tavırları sebebiyle yarışmadan kovulan Murat Özdemir, evinde beslediği kuşun boğazını sıkarak eziyet ederken çektiği videoyu Instagram hesabına yükledi. Özdemir'in kuşun boğazını sıktığı görüntüler sosyal medya kullanıcılarının tepkisini topladı.

Sosyal medyada infial yaratan görüntüler üzerine çok sayıda kullanıcı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hesabını etiketleyerek şikayette bulundu. 

Hayvan hakkı savunucuları Murat Özdemir'e tepki için Beşiktaş'taki evine gitti. 

Bu sırada polis, Murat Özdemir'i evinde gözaltına aldı. Özdemir'in Beşiktaş asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri sürüyor.

Bu arada, el konulan papağan İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek.

AHBAP Genel Başkanı müzisyen Haluk Levent sosyal medya hesabından, "Az önce karakola getirildi.. Savcının gelmesi bekleniyor.. Papağan’a talip olduk. Alacağımızı umuyoruz..." notunu paylaştı
masterchef3.png

PAKDEMİRLİ'DEN MESAJ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık" mesajını paylaştı.