Parası olanlar için hayat bunlara güzel. 12 bin TL'ye ayakkabı

Parası olanlar için hayat bunlara güzel. 12 bin TL'ye ayakkabı
Türkiye’de bir firmanın internet sitesinde satılan ünlü ayakkabı markası Balmain’in 11-12 bin TL’ye satılan ayakkabıları Türkiye’deki ekonomik uçurumun boyutunu gözler önüne serdi. Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesiyle 6-7 kat pahalıya satılan ayakkabılar sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Bu ayakkabının fiyatını biliyor musunuz

Türk lirasının dolar ve Euro karşısında günden güne erimesi, hayat pahalılığını da akıl almaz boyutlara getirdi.

Gerek Euro’nun 9-10 TL, Dolar’ın 8 TL bandında işlem görmesi gerek de yüksek vergiler nedeniyle yurt dışından gelen ürünlerin Türkiye’de çok yüksek fiyatlara satılması sosyal hayatta da etkisini gösteriyor.

Son olarak ünlü bir mağaza zincirinde satılan Balmain marka ayakkabıların 11-12 bin TL’ye satılması yeni bir tartışma konusu başlattı.

İşte o ayakkabılar:

CEBİNE 5 KURUŞ GİRMEDEN 4 AY

Dünyaca ünlü markanın Euro farkı nedeniyle çok fahiş fiyatlara satılması ülkedeki ekonomik uçurumun da durumu gözler önüne serdi. Şöyle ki; asgari ücretli bir vatandaşın bu ayakkabıyı alabilmesi için en az 4 ay cebine 5 kuruş girmeden çalışması gerekiyor.

Korona virüs salgınıyla birlikte Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar tavan yaparken 85 bini aşkın kişi ise milyoner oldu. İşten çıkarmalarla birlikte işsiz ordusunun on milyonları aşmasına rağmen milyonerler ise son bir yılda servetlerini 552 milyar 552 milyon TL yükselti.

İlgili Haberler