Paris'in ortasında kamp kurdular

Paris'in ortasında kamp kurdular
Göçmenler hükümete tepkilerini göstermek için Paris'in ortasında kamp kurdu.

AA- Fransa''da, çoğunluğu Afganların oluşturduğu ve aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu göçmenler, içinde bulundukları kötü koşullar konusunda hükümete seslerini duyurmak için başkent Paris''in göbeğinde kamp kurdu.

"Dayanışma gecesi" kapsamında birçok derneğin öncülüğünde göçmenler Paris''in Republique Meydanı''na gelerek içinde bulundukları kötü koşullar nedeniyle hükümete tepki gösterdi. 

Meydanda kamp kuran göçmenlerin çoğunluğu Afganlar, kadın ve çocuklardan oluşuyor. 

Afganistan Çocukları Derneği Başkanı ve göçmenlere yönelik çalışmalar yapan "Requisitions" kolektifin üyesi Reza Jafari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Göçmenler derneklerle beraber Paris''teki durumlarının görünür olması için bu eylemi yaptı. (Paris Emniyet Müdürü) Didier Lallement göçmenlerin Paris''te çadır kurmasını yasakladığı için ancak Paris çevresinde çadır kurabiliyorlar. Bu akşam görünmeyeni görünür hale getirmek istedik." diye konuştu. 

Bu gecenin dayanışma gecesi olduğunu ifade eden Jafari, Paris Belediyesi''nin bu gece sokaklarda yaşayanların sayısı belirlemek için bir çalışma yaptığını ve onların işini kolaylaştırmak için meydanda kamp kurduklarını belirtti. 

Jafari, göçmenlerin Kasım 2020''de de bu meydanda kamp kurduğunu hatırlatarak, "Çok kötü geçmişti ve şiddetliydi. Bu göçmenler polisten korkmuyor. Her gün ve her akşam köprülerin altında yaşam mücadelesi veriyor. Polisler köprülerin altına geldiklerinde çadırları dağıtmaktan, göçmenleri copla dövmekten ve onlara biber gazı kullanmaktan çekinmiyor" dedi. 

"AİLELERİN KÖPRÜLERİN ALTINDA KALMASI KABUL EDİLEMEZ"

Göçmenlerin iltica talebinde bulunduklarını ifade eden Jafari, göçmenlerin temel hakkının barınacak yere sahip olması olduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti. 

Jafari, "İnsan hakları ülkesinde ailelerin köprülerin altında kalması kabul edilemez." yorumunu yaptı.