Parmak izi okuyucu LCD ekrana taşınıyor

Parmak izi okuyucu LCD ekrana taşınıyor
Ekrandan parmak izi okumanın geçtiğimiz yıllara oranla çok daha geliştiği ifade edilirken konuya ilişkin ekran üreticisi BOE şirketinden sevindirici haber geldi.

Ekrandan parmak izi teknolojisi Galaxy A50 gibi modeller ile orta segmente gelmiş olsa da, büyük oranda OLED ekrana sahip olan amiral gemilerinde yer alıyor. Kullanıcılar ise bu teknolojinin ne zaman yaygınlaşacağı merak ediyor.

Endüstri uzmanları ekrandan parmak izi okumanın geçtiğimiz yıla kıyasla çok daha geliştiğini belirtiyor. Şu anda birçok telefonda sorunsuzca çalışan teknolojinin, uygun fiyatlı LCD ekranlara ne zaman geleceği merak konusu.

PARMAK İZİ OKUYUCU LCD EKRANA TAŞINDI

Son dönemin popüler ekran üreticilerinden BOE’den müjdeli haber geldi. Zira, BOE tarafından yapılan açıklamada geleneksel bir LCD ekrana bu teknolojinin başarıyla uygulandığı ve böylece OLED’e bağımlılığın kalktığı belirtildi.

Giriş ve orta seviye cihazlar için bu büyük biraadım. Zira, diğer ekran üreticilerine bugüne kadar LCD’ye ekrandan parmak izi okuyucu yerleştirmeyi başaramamıştı. Bunun nedeni ise ek arka ışık katmanı ve OLED’e kıyasla daha kalın yapı.

Analistlere göre 2018 yılında sevkiyatı gerçekleştirilen yaklaşık 1.5 milyon akıllı telefonun, yüzde 85’inde LCD panel yer alıyor. OLED ekranlı telefonlara geçiş süreci oldukça hızlanmış olsa da, önünde uzun bir yol olduğu ortada.